2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletKarácsony Gergely Kalocsán tartott utcafórumot és exkluzív interjút adott portálunknak

Karácsony Gergely Kalocsán tartott utcafórumot és exkluzív interjút adott portálunknak

Szeptember 18-án Karácsony Gergely Kalocsára látogatott. Az eredetileg a Sétálóutcába tervezett program helyét az utolsó pillanatban a szervezők kénytelen megváltoztatták. Tudomásukra jutott ugyanis, hogy zajos “cigánylakodalmat” szerveznek ugyanabban az időben, ami a Szent István király utcán vonul végig. Így lett az új helyszín a Kubikus park természetesen a Rendőrséggel egyeztetve. A gyors helyszínváltozás a parkban zajló Kalocsai Földönfutó Egyesület által szervezett “Töltsünk együtt 2021 percet!” sportrendezvényt nem zavarta, hiszen annak érdemi része délelőtt lezajlott. Ezt is természetesen egyeztetés előzte meg.

Karácsony Gergely interjút adott portálunknak, ahol nyíltan válaszolt olyan kérdésekre, amelyeket nem minden Kalocsára látogató jelöltnek tehettünk fel, mint például a Paks 2. szükségessége, a kormány és egyház kapcsolata, a vidék megközelítése, és a stopposokról feltett kérdéseink.

Az interjút itt tekinthetik meg:

15.00 órakor megérkezett Karácsony Gergely. Őt dr. Angeli Gabriella, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje üdvözölte, majd átadta a szót vendégének.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje miután üdvözölte a jelenlévőket, az előválasztás meghackeléséről beszélt, és arról, hogy ne veszítsük el lelkesedésünket, és hétfőtől menjünk el szavazni.

Beszédében elmondta:

“Tizenkét éve egy olyan politika uralkodik Magyarországon, mindent megvalósít a politikában, amit nem szeretünk: az emberek megfélemlítését, az emberek félrevezetését, a gyűlöletkeltést, a korrupciót, és semmit nem tesz azért, ami miatt a politikát becsülni lehet. … Nem szabad hagynunk, hogy a politikát azonosítsuk ezekkel a dolgokkal.”

“…a legfontosabb az, hogy újra kell egyesítenünk Magyarországot. Ezt a szétlopott, megosztott, meggyötört országot. Hogy nem lehet elviselni azt, hogy ilyen különbségek vannak emberek és emberek között, hogy valakinek jár az egészségügy, és valakinek nem jut. Hogy egyik gyereknek jár a rendes iskola, a másiknak nem. Hogy az egyik nyugdíjasnak jár a 4,4millió forintos nyugdíj, mert ő Áder János, …, a másik nyugdíjasnak meg jár a 28 500 forint.”

“Mi azon leszünk, hogy ebben az országban mindenki úgy érezze, hogy ez az ő országa is. Hogy függetlenül attól, hogy aktuálisan politikáról éppen mit gondolunk, mindannyian érezhessük azt, hogy ez a mi közös hazánk. Senkinek, de senkinek ne kelljen lehajtani a fejét csak azért, mert mást gondol a politikáról, és senkinek ne kelljen azt hallgatni, hogy ő a nemzet ellensége.”

“A változást azzal kell kezdenünk, hogy megváltoztatjuk a politikát.”

“Nagyon sokra tartom az ellenfeleimet ezen az előválasztáson, hisz pontosan tudom, hogy valójában ők a szövetségeseim. És bárki is lesz a győztes, biztos vagyok abban, hogy a másik négy jelölt támogatni fogja őt minden erejével.”

Karácsony Gergely beszédében jószívvel ajánlotta dr. Angeli Gabriellát országgyűlési képviselőnek, mert benne látják azt, hogy ismerve a helyiek problémáit, tudja majd őket képviselni a következő Parlamentben, méghozzá nem ellenzéki képviselőként, hanem egy olyan kormánytöbbség támogatójaként, aki végigviszi azt a programot, amelyben Magyarország újra a közös hazánk lesz.

“… ahol a politika a hétköznapi emberek hétköznapi problémáiról szól, hogy hogyan lesz több nyugdíjuk, hogy hogyan lesz több fizetésük, hogy hogyan lesz jobb iskolájuk, jobb egészségügyi ellátásuk, jobb utak, jobb közlekedés, ez a politika!

Olyan országot szeretnének, ahol a cél:

“nem a lopás, a harácsolás, az emberek megosztása, hanem kormányzás azért, hogy ez az ország jobb hely legyen mindannyiunk számára.”

A hallgatóság kérdsései után Angeli Gabriella képviselőjelölt beszélt az összefogás fontosságáról, arról, hogy tanulva a múlt hibáiból tudják, hogy összefogás nélkül a kormányváltás nem fog menni. Biztatta a résztvevőket, hogy mindenki szavazzon az előválasztáson azért, hogy egységesíthessük Magyarországot.

A fórum itt megtekinthető: 6300.hu/ Karácsony Gergely utcafórum

A hang az első két percben sajnos nem hallható. A technikai problémáért elnézést kérünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek