2022 május 21. szombat
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletA Paprika Piknik margójára

A Paprika Piknik margójára

Túl vagyunk az idei Paprika Fesztiválon, mely a 10 éves szlogent újra felhasználva “Csiplek Kalocsa! – Paprika Piknik” néven tért vissza a pandémia után. 

Örömteli dolog, hogy a világjárvány viszontagságai és veszteségei után újra lehetett városi rendezvényt tartani.

A sors fintora, hogy a 2019-ben felálló új városvezetés éppen a pandémia miatt csak most rendezhette meg a város nagy hagyományokkal rendelkező eseményét. 

Mindent figyelembe véve azt kell mondanunk, hogy a jó szándékot nem vitatjuk el, de a módszereket igen. 

Az érsekkertben tartandó rendezvények magas színvonalról tettek bizonyságot, de még ezek sem pótolták a megszokott és várt eseményeket.

A megszokottal ellentétben idén mindössze 6 bográcsban rotyogott az étel, és a korábbi évekhez képest a nyüzsgő Érsekkert komor hangulatú benyomást keltett. 

Vajon mi lehetett az oka, hogy a máskor csordultig tele Érsekkert most kongott az ürességtől? Pedig igazán nívós előadásokat láthatott, az aki kilátogatott a Paprika Piknikre.

Talán az is közrejátszhatott, hogy megosztotta a kalocsaiakat – és ennek a közösségi médiában hangot is adtak – hogy a programok látogatása védettségi igazolvány felmutatásához volt kötve. Sokak szemében diszkriminációt jelentett ez a korlátozás, hiszen a legtöbb esetben egyidőben párszáz főnél nem tartózkodtak többen az Érsekkertben, így a szervezők gondolkodhattak volna akár a védettségi igazolvány nélküli belépésen is.

A másik rendezvényhelyszín a kalocsai repülőtér volt. Ez adott otthont a Halott Pénz zenekar nagyszabású koncertjének, mely régóta a polgármester bakancslistáján volt. 

Becslések szerint a koncertre 5500 ember volt kíváncsi, bár a várakozások bőven e fölött voltak. 

A remek hangulatú koncert szervezése és lebonyolítása egyébként profi és zökkenőmentes volt. 

Ha figyelembe vesszük, hogy az idei rendezvénynek az Érsekkertben látogató megtartó ereje csekély volt (aki kilátogatott, csak rövid időt töltött el ott) és hogy a koncertre kíváncsiak száma alulmúlta a várakozásokat, valamint önkormányzati forrásunk szerint mindez nagyságrendileg 70 millió forintba került, akkor önmagukat ismételve azt tudjuk mondani, hogy a jó szándékot nem vitatjuk, de a módszert igen!

1 hozzászólás

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek