2024 július 24. szerda
KezdőlapPolitikaJakab Péter utcafórumot tartott Kalocsán + Gyorsinterjú

Jakab Péter utcafórumot tartott Kalocsán + Gyorsinterjú

Szeptember 4-re hirdette meg Jakab Péter utcafórumát Kalocsára, a sétálóutcába. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje lendületes, szenvedélyes beszédet mondott a szép számú hallgatóságnak, majd rövid exkluzív interjút adott portálunknak.

Jakab Péter szónoklatának központjában a fideszkormány hazugságai és a kormányzati korrupció állt, mellyel kapcsolatban valódi elszámoltatást ígért a kormányváltás után.

Miniszterelnökké választása esetén egy kiszámítható rendszert építene. Ahol aki lop, az börtönben végzi, aki dolgozik, az tisztességes bért és nyugdíjat kap.

Véleménye szerint a magyarok nagy része csak onnan tudja, hogy jólét van ebben az országban, hogy a kormány óriásplakátokon “közli vele”.

A valóság ezzel szemben szerinte az, hogy 10 év fideszes 2/3-os kormányzás után ott tart az ország, hogy már a román minimálbér is megelőzte a magyart, és mi vagyunk az egyik legtöbb adót fizető nép Európában (pl. 27% ÁFA).

Hiába állítja azt az MNB, hogy egy átlag magyar családnak 16 millió forint megtakarítása van. Ez így hazugság.

Emlékeztetett arra, hogy nemrég Orbán Viktor rádióinterjújában ezt találta mondani, hogy anyagilag őt is megérintette a válság. Tette mindezt úgy, hogy közben 15 milliárd forinttal gazdagodott az Orbán család…

De Ő hitet szeretne adni azoknak, akik fel akarnak lépni a hazugságok ellen és tenni akarnak a változásért. Az országért. És azoknak is, akik nem mernek még kijönni egy ilyen utcafórumra, mert félnek a következményektől!

Elmondta, sokszor éri az a vád, hogy gyakran “túl hangos, túl nyers” a stílusa. De ez azért van, mert

“Ez az ország 30 éve alszik. 30 éve tűr, 30 éve csendben van. Lassan fel sem tűnik neki a saját nyomora. Fel sem tűnik neki, hogy Európa szegényházává tettek bennünket, miközben a magyar kormány a legkorruptabb”.

Ehhez nem szokhatunk hozzá. Nem szokhatjuk meg, hogy elveszik, ami a miénk.

Azt kéri a választópolgároktól, hogy végre ne a biztos rosszat válasszák, mert “már megszoktuk”. Ne mondják, hogy “Orbánra szavazok, mert már biztosan eleget lopott, most már talán tesz az országért is”. Nem fog. Mert egy tolvaj addig lop, amíg tud.

Beszélt az összefogásról is. Arról, hogy 2018-ban az ellenzéki pártok még nem tudtak összekapaszkodni, mert nem tudták legyőzni a saját egójukat. Emiatt nem tudták legyőzni a Fideszt sem. De ez már másképp van. Az összefogás megszületett és egységes. Ma az ellenzék egy választáson legyőzné a Fideszt.

A kalocsaiaktól is ahhoz kér felhatalmazást, hogy legyőzze Orbán Viktort, aki saját bevallása szerint még 20 évig akar “ülni a nemzet nyakán”. Jakab egyetért vele a 20 évben és az ülésben. Csak – véleménye szerint – ez ne a parlamentben történjen, hanem a szegedi vagy a tököli börtönben.

“Bűn ne maradjon büntetlenül. A pénz nem azé, aki ellopja, hanem aki megdolgozik érte.”

Nyomatékosan kért mindenkit, hogy szeptember 18-26 között menjen el az ellenzéki előválasztásra és támogassa őt miniszterelnök-jelöltként illetve szavazzon Dr. Kudron Nándor képviselő-jelöltre.

A “Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak!” mondattal zárta fórumát.

A beszédek után többen tettek fel kérdéseket Jakabnak illetve sokan fotózkodtak vele.

A fórumra kilátogatók között találkoztunk egy hölggyel, aki portálunknak hosszabban kifejtette, miért látogatott ki a fórumra. Íme a videó:

Tüntető hölgy Jakab Péter fórumán

Az utcafórumot élőben közvetítettük. Ha lemaradt róla, itt megnézheti:

Jakab Péter utcafóruma KalocsánA hang egy percnél kezdődik, és 6.38-tól 8.10-ig szünetel. A technikai hibáért elnézést kérünk.

Közzétette: 6300.hu – 2021. szeptember 3., péntek
A hang az első és a hatodik percben sajnos nem hallható. A technikai problémáért elnézést kérünk.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek