2022 augusztus 18. csütörtök
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletAz előválasztás jelöltjeinek bemutatkozása: Dr. Angeli Gabriella

Az előválasztás jelöltjeinek bemutatkozása: Dr. Angeli Gabriella

Cikksorozatunkban bemutatkoznak az előválasztás jelöltjei. Szeptember közepén (18-26.) közöttük fog eldőlni, hogy ki lesz a 2022-es országgyűlési választáson induló jelölt, akit az Összefogás támogat. Dr. Angeli Gabriella bemutatkozását olvashatjuk.

“Az Eötvös József Tanítóképző Főiskolán végeztem német nemzetiségi tanítóként, majd az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán szereztem jogász diplomát.

Több mint 22 évet dolgoztam német nyelvtanárként. Pályafutásomat Kalocsán a Kertvárosi Általános Iskolában kezdtem. Imádott munkahelyem megalapozta szakmai pályafutásomat, életemet a gyermekek és az ifjúság nevelése, oktatása szolgálatába állítottam. A sors azonban más utat szánt nekem.

Sorsfordító évek állnak mögöttem. Saját bőrömön tapasztaltam az igazi otthon, a biztos munkahely és a kiegyensúlyozott családi élet hiányát. A sikeres és tanítványaim szeretetével teljes évek után megéltem a munkahely elvesztését, a külföldi munkavállalás viszontagságait, a nehézségekkel teli hónapokat. Több hónapi külföldi munkavállalás után vissza kívántam térni a pedagógusi pályára, de az akkor bevezetett oktatási rendszer már nem az én világomat tükrözte. Pénzügyi területen helyezkedtem el, megtanulva, milyen vállalkozóként élni és dolgozni.

23 éve kerültem be először önkormányzati testületbe. Képviselőként három ciklusban, külső bizottsági tagként 4 éven át segédkeztem városunk fejlődésében, választó körzetem polgárainak ügyes-bajos dolgainak megoldásában. A bizottságokban eltöltött évek alatt a költségvetés, az oktatás, a művelődés, a közbeszerzés, a jogi és gazdaságfejlesztési ügyek tartoztak hozzám. A német nemzetiség képviseletét hosszú éveken át vállaltam, pedagógusként és a német nemzetiségi önkormányzat vezetőjeként is.

Mi, felnőttek sok mindent kibírunk és elviselünk, azonban ne hagyjuk, hogy gyermekeinkre és unokáinkra a kilátástalanság, a külföldi munkavállalás, az ismeretlen, szeretteiktől távoli világ várjon.

Tenni kívánok azért, hogy ők boldogan éljék gyermekkorukat, hogy biztosíthassuk számukra az elérhető tudás, a sportolás lehetőségét, kultúránk és hagyományaink megismerését és ápolását, hogy szabadon, felelősségteljesen dönthessenek jövőjükről.

Sohasem voltam az, aki megfutamodik, aki hagyja, hogy csak úgy történjenek körülötte az események. Vágyom a virágzó és fejlődő képes Magyarországra! Vissza kell térnünk a szakmaisághoz, hogy a hozzáértés irányítsa országunkat. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy változtassunk, és reményteljes, jobb életet élhessünk.

Önmagunkért, gyermekeinkért és unokáinkért!

dr. Angeli Gabriella, pedagógus, jogász, a Magyar Szocialista Párt jelöltje”

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Jó a szöveg, tetszik a fotó, gratulálok!
    Kívánom, hogy nyerd meg az előválasztást, mint a legalkalmasabb jelölt, aztán jöhet az igazi…!

  2. Szép, szép. De nem minden a szépség. Az az ember, aki az előző önkormányzati választásokon az ellenzéki összefogás jelöltje mellett, párhuzamosan indult az MSZP színeiben, és ezzel vélhetően megosztva a szavazók arányát, és vélhetően, így a Fidesz malmára hajtva a vizet, ne akarjon újabb esélyt kapni, legalább is tőlem biztosan nem. A fentiekre, a Kalocsa lakossága, mind a mai napig, érdembeli választ nem kapott. De attól, a tény az tény marad. A kérdésem továbbra is az, hogy miért nem látta előre ennek kockázatát egy magát valamire tartó politikus?? Üdvözlettel:

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek