2023 szeptember 26. kedd
KezdőlapKözéletKalocsára látogat az MLSZ Öregfiúk válogatottja

Kalocsára látogat az MLSZ Öregfiúk válogatottja

Immáron évi két alkalommal – télen a kispályás döntők előtt ill. nyáron a szezonkezdés előtt – kerül megrendezésre Kalocsán a már hagyományosnak mondható Oldboys gálamérkőzés.

Célja egyrészt tisztelgés azok a játékos előtt, akik meghatározók voltak a helyi és az országos futballban, ezzel öregbítve a kalocsai futball hírnevét, másrészt ösztönzést adva és megmutatni a fiataloknak, hogy érdemes folyamatosan küzdeni és egyre előrébb jutni ebben a szép játékban, hiszen a város sportért rajongó része nem felejt és hálás lesz mindig ezért.

Korábban Bátya meghívására jöttek össze a kalocsai öregfiúk, majd 2019-től a Kalocsai FC Baráti Köre önállóan rendezi az eseményt, Kacska József támogatásával.

Így vendégként már köszönhettük az FTC, az Újpest, a Honvéd, a Paks, az MTK, Kecskeméti TE, PMFC, Videoton és a Szegedi VTSK szeniorjait.

Augusztus 19-én, csütörtökön délután a kalocsai csapat a nemzeti válogatottat látja vendégül a Molnár Ferenc Szabadidő- és Sportközpontban.

A Magyar Öregfiúk Válogatottat szövetségi kapitányként az a Gellei Imre irányítja majd, aki a ’60-as évek végén Kalocsán töltötte sorkatonai szolgálatát és a helyi Honvéd Szamuely SE csapatának legendás balszélsője volt.

A válogatottból már biztosan jelezte érkezését Babócsy András és Vida Máté kapusok. Mezőnyben játszani fog Borbély Zoltán, Czvitkovics Péter, Csizmadia Csaba, Hámori Ferenc, Herédi Attila, Horváth István, Horváth Péter, Kiss Tamás, Márton Gábor, Mészöly Géza, Mracskó Mihály, Nyilas Elek, Pisont István, Rab Tibor, Rósa Dénes, Szokolai László, Thomas Sowunmi, Telek András, Véber György.

E komoly nevekkel felvértezett csapat tagjai 214 válogatottságot gyűjtöttek be pályafutásuk alatt. A csapattal tart a szövetségi kapitány mellett Sipos Jenő sajtófőnök, Bazsánt József csapatmenedzser, és kalocsai gyökerekkel rendelkező Szabó Vilmos, az Eseményszervezési Osztály vezetője is, akiknek ezúton is köszönöm a segítséget a focigála megszervezéséhez.

A mérkőzést mindig baráti beszélgetések és a jó ízek zárják, hiszen 3 óriási bográcsban készül estére a birka-, kakas-, marhapörkölt. Ilyenkor a játékosok felidézik a régi idők fociját, újra élik a korábbi meccsek emlékeit, találkozhatnak egykori csapattársakkal.

A focikarnevál már 15.00-kor elkezdődik a Videoton és a KUSE U16-os előmérkőzéssel, majd 17.00-kor folytatódik az öregfiúk mérkőzésével, amire mindenkit nagy szeretettel vár a rendezőség. A belépés díjtalan lesz!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek