2022 augusztus 18. csütörtök
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletAz előválasztás jelöltjeinek bemutatkozása: Dr. Magóné Tóth Gyöngyi

Az előválasztás jelöltjeinek bemutatkozása: Dr. Magóné Tóth Gyöngyi

Cikksorozatunkban bemutatkoznak az előválasztás jelöltjei. Szeptember közepén (18-26.) közöttük fog eldőlni, hogy ki lesz a 2022-es országgyűlési választáson induló jelölt, akit az Összefogás támogat. Elsőként Dr. Magóné Tóth Gyöngyi bemutatkozását olvashatjuk.

Ki vagyok én, honnan jöttem?

Szakmáron születtem, egy Bács- Kiskun megyei faluban. Édesapám születésem után egy évvel meghalt, édesanyám egyedül maradt egy kisgyermekkel és két idős, ápolásra szoruló idős emberrel gyakorlatilag minden bevétel nélkül. Anyagilag nem túl fényesen, de nagy szeretetben nőttem fel. A szakmári iskolába jártam, kiváló tanáraim voltak.  Már akkor eldőlt, hogy humán érdeklődésű vagyok. Nyolcadik után az I. István Gimnázium következett.  Érettségi után felvételiztem a Szegedi Juhász gyula Tanárképző Főiskolára magyar-történelem szakra.

Gyermekkoromban nem voltunk gazdagok, de özvegy édesanyám tisztességgel kitaníttatott. Az élet megedzette őt, 95 éves koráig élt köztünk szeretetben.

A szerelem  gimis koromban lépett be az életembe. Azóta is együtt vagyunk. Van egy lányunk, aki szintén tanár lett. Itt tanít Kalocsán. Pici unokám hat éves. Imádjuk ót valamennyien. Férjem  elvégezte a jogi egyetemet, s egy szomszédos faluban dolgozott jegyzőként. Ma már nyugdíjas

Mindig tanítani akartam. Ez volt az álmom.  1985-től a város patinás általános iskolájában kaptam állást. 15 évig voltam itt. Azt hittem, innen megyek nyugdíjba. Aztán az élet máshogyan hozta. 1999-ben léptem egy nagyot. Középiskolai tanár lettem. Ehhez egyetemi végzettség kellett.  40 évesen újra tanulni kezdtem. Elvégeztem a magyar majd a történelem szakot. Nehéz évek voltak, de megcsináltam.

 Még egy iskola volt az életemben. A Kalocsai Szent István Gimnázium. Igazgatóhelyettesként dolgoztam itt két és fél évig. Aztán a független polgármester hívott, hogy szervezzem városunk kulturális életét.

Mindig érdekelt ez a terület. Színház, ismeretterjesztés, fesztiválok, kiállítások.   Minden évben szerveztem folklór-és paprikafesztivált. Óriási tömegeket mozgatott a Szülőföld Akadémia, de egyéb sorozatok is. Munkás, de gyönyörű évek voltak. Mentünk éjjel-nappal, ez nem fix munkaidő.

Helytörténészként is tevékenykedem.

Megírtam a kalocsai zsidók történetét, amely 2009-ben jelent meg. Elkészült egy dokumentumfilm Egyszer volt címmel, amelyért Los Angelesben Medal of Valor díjat kaptam.

 Az első könyvem megjelenése után hamarosan hozzákezdtem a másodikhoz is. Kalocsa 1945 és 1953 közötti történetét dolgozom fel. A címe: Remény és csalódás

Politikai pályafutás

Milyen is egy civil útja a politikába ? Miért is vállal szerepet, holott hosszú éveken át nemet mondott?

Mindig is érdekelt a közélet, de igazából csak 2019-tól vettem részt aktívan. Támogattam egy csapatot, a Békés Kalocsáért Egyesület jelöltjeit,mert úgy láttam , hogy jót akarnak, s tennének is érte.

Én is tenni akartam, s  ma az emberek bizalmából a megyei közgyűlés tagja lehetek.

Figyeltem, hogyan működik egy párt. Találtam egy befogadó közösséget. Látom, hogy a vezetés milyen profi, a tagság mennyire elkötelezett. Bizalmukból választókerületi elnök lehetek.

Nem tetszik, hogy diktatúra épül, nem tetszik, hogy mi vagyunk a negatív példa Európában.

Mit tehetünk a teljes pályás letámadás ellen? Például moroghatunk, otthon, a négy fal között szidjuk a rendszert.  Ettől változik valami? Higgyék el, semmi. Ettől több kell! Ehhez bátorság kell!

Ehhez szervezet kell, pártok kellenek! Civilek, akik tenni akarnak. Elsősorban összefogás. 106 körzetben közös jelölt, közös program. Felemelni fenekünket a fotelból, s a magunk módja szerint tennivalamit. Nem kell nagy dolgokra gondolni.Tudom, hogy sokan félnek. Engem is félt a családom.

Mégis azt mondom. hogy elődeink is mertek, nekünk is mernünk kell. Én két szervezetben is teszem a dolgom a Demokratikus koalícióban és a Mindenki Magyarországa Mozgalomban.

Büszke vagyok rá, hogy a DK  jelölt-jelöltje lehetek az előválasztáson a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával.

Karitatív akciókat végzek. Próbálok segíteni az elesetteken. Évek óta támogatok egy hét éves kislányt, akit a nagyanyja egyedül nevel.Maszkokat és védőruhákat viszek a kórháznak és az idős otthonoknak, ruhát és élelmiszert osztok.

Terveim, programom megválasztásom esetén.

  1. Egy ledolgozott élet után tisztességes nyugdíj
  2. Családi pótlék komoly emelése a gyermekes családoknak
  3. Az egészségügy rendbetétele
  4. Közmű minimum
  5. Infrastrukturális fejlesztések

Egy jobb hazáért dolgozom!

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Demokratikus Koalíció jelöltje

1 hozzászólás

  1. Jobb helyen is tevékenykedhetne , ha már a közösségért akar dolgozni! Kár, hogy csak az orráig lát el, és nem látja az ország jövőjét, ha ennek a bandának a kezébe kerül a hatalom! Volt már benne részünk!!!

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek