2024 július 24. szerda
KezdőlapKultúraProgramszervezés KIK módra - Innovatív lenyúlás?

Programszervezés KIK módra – Innovatív lenyúlás?

A tegnapi napon megjelent a hír, miszerint megszületett a város augusztus 20-i programja, ami önmagában örvendetes tény. Ízlésről nem vitatkozunk, így a 4 napos program zenei kínálatát mi nem minősítjük (megtették ezt mások a polgármester illetve kalocsa város facebook oldalán. Ha meg szeretné nézni őket, siessen, mert folyamatosan törlődnek). Részünkről talán annyit tennénk hozzá, hogy a sok népzenei fellépő a Szent Iván Éj hangulatához illett volna jobban.

Mi az, ami mellett viszont nem mehetünk el szó nélkül?

A rendezvényt úgy hirdetik, mint aminek egyik főszervezője a Kalocsai Innovációs Központ Kft. (A plakát alján ott a KIK logó is és információt is kizárólag a Kft. telefonszámán és email címén kérhetünk). Ez az a cég, amiről az Önkormányzat nagyon szeretné, hogy a kalocsaiak elhiggyék, igenis szükséges volt a járványhelyzet alatt sebtében létrehozni és telepakolni vezető beosztású emberekkel. Zsikó Zoltán ügyvezető mindenkit biztosított róla, olyan magas színvonalú rendezvényeket szerveznek, melyekre eddig nem volt példa Kalocsán!

Akkor nézzük, ez most hogy sikerült nekik:

A 4 napos rendezvénysorozatot a Nyáresti Orgonakoncertek esemény zárja, melynek érdekessége, hogy már régóta olvasható volt az interneten: az országos Nyáresti Orgonakoncertek eseménysorozat egyik állomása augusztus 22-én Kalocsa lesz. Helyszíne az Érsekkerti szabadtéri színpad és belépődíj ellenében tekinthetik meg az érdeklődők. Ennek a koncertnek a Filharmónia Magyarország a szervezője.

http://orgonapont.hu/program/project-ebony-and-ivory/?fbclid=IwAR0hz79nQR7vFD3CO-6AW6Kg6nJku_RCIPSpGneLr6GmXUkIMk0VaVPAqWc

Fentiekből látható, hogy ez az esemény már rég le lett kötve erre a dátumra és helyszínre. A Kalocsai Innovációs Központ Kft.-nek ehhez gyaníthatóan nem sok köze lehetett.  

És a többi zenei programot vajon már a KIK szervezte?

Nos, úgy tűnik, azt sem. Múlt hét óta több fórumon és a helyi propagandamédiában is megjelent az „EZ ZENE” programsorozat meghívója augusztus 20. és 21-i dátumokkal.

“EZ ZENE” programismertető

Ennek megszervezésére még az elmúlt évben nyújtott be támogatási kérelmet a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. melyet kedvezően bíráltak el a döntéshozók.

Mivel a pályázat benyújtásakor a Kalocsai Innovációs Központ Kft. még nem is létezett, így ehhez egészen biztosan nem volt köze.

Tehát úgy tűnik, a 4 napos rendezvény szinte minden zenei programját már korábban leszervezték a Zsikó Zoltán vezette Kalocsai „Innovációs” Központ Kft közreműködése nélkül!

De akkor hogy kerülnek ők mégis a képbe?

A Kft. a fenti, már létező és korábban meghirdetett eseményeket, mint a Muppet Show-ban mondták; „összerendezgette”, és kiegészítette a megszokott, évtizedes elemekkel, mint – érseki szentmise, kitüntető díjak átadása és ünnepség. Ennyi! Már meg is született egy új, immár harmadik összefoglaló plakát, rajta az előzőekben leírt programsorozattal, illetve a Premetz Mátyást és Oláh Dezső Triót felvonultató orgonakoncerttel.

A végén az egészre rákerült a KIK Kft. “pecsétje”!

Így kell ezt csinálni!? Innovatívan? Vannak, akik ezt inkább lenyúlásnak vagy más tollával való ékeskedésnek hívják. Erre hozta volna létre Filvig Géza polgármester a KIK Kft-t?

Persze mindenkit arra bíztatunk, hogy vegyen részt az eseményeken, melyek sokféle zenei élményt nyújtanak, benne a Kalocsán most debütáló, a KIK Kft. ügyvezetője által vezetett Zsikó Zenekarral

Íme a harmadik plakát a végleges programokkal:

1 hozzászólás

  1. A KIK-et jogi úton hamar fel kell oszlatni, nincs mese – az illetékes helyen ezt az eljárást meg kell indítani, – a kifizetett béreket vissza kell követelni, vagy végrehajtani. Hiszen a KIK
    polgármesteri létrehozása, időpontja, vagyis a léte első pontja eleve jogszabályellenes, tehát abban minden további is; ráadásul az ötletei mások által kijárt dolgok, de erről már másutt írtam is…..

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek