2022 június 29. szerda
- Hirdetés -
KezdőlapKultúraA kalocsai gyökerekkel rendelkező Stéphanie Schlesser énekesnő lép fel Baján

A kalocsai gyökerekkel rendelkező Stéphanie Schlesser énekesnő lép fel Baján

A hétvégén a bajai Szabadtéri Színpadon mutatják be a PS Produkció keretében a We Will Rock You című, Queen számokból összeállított musical darabot, melyben a kalocsai gyökerekkel rendelkező Stéphanie Schlesser énekesnő is szerepel.

A fiatal tehetség édesanyja magyar, édesapja luxemburgi származású, nagyapja Kovács László; Kalocsa-Negyvenszálláson született, aki 80 évesen is tevékeny és komoly közéleti tevékenységet végez.

A művésznő már nagyon fiatalon főszerepeket kapott gyermek musicalekben. 18 évesen költözött Párizsba, mivel felvételt nyert az exkluzív Nemzetközi Musical Akadémiára (AICOM), ahol évfolyamelsőként diplomázott. Jelenleg, két szerződés között, énektanárként is dolgozik az Akadémián valamint több Disney rajzfilm francia nyelvű énekhangja is.

A diploma megszerzése után azonnal leszerződtették a “Párizsi Notre-Dame” című francia musical ázsiai turnéjára “Fleur de Lys” szerepére. A féléves turné alatt közel 100-szor játszotta ezt a szerepet, és bejárta Dél-Koreát, Tajvant és Libanont.

A következő felkérés a “Rómeó és Júlia” musical volt, amelyben “Júliát” játszotta

ismét Dél-Koreában és Kínában.

Párizsba visszatérve a “Madiba” című, Nelson Mandela életéről szólómusicalben lépett fel.

Ezután a “Jégkirálynő” című Disney musical főszerepét, “Annát” játszotta Martinique szigetén, majd Guadeloupe szigetén az “Oroszlánkirály” és az “Apáca-show” musicalekben lépett színpadra.

A magyar közönségnek2015-ben mutatkozott be először, amikor a “Sing Sing Sing” című musicalben lépett fel. Azóta is rendszeres vendége országszerte ennek a sikeres musical-válogatásnak.

2017/2018-ban Stéphanie az“Aida”című Elton John musical címszerepét játszotta nagy sikerrel a Fertőrákosi Barlangszínházban és a Soproni Petőfi Színházban.

Ezt követte a “We Will Rock You” című Queen dalokból álló musical budapesti ősbemutatójának női főszerepe „Scaramouche”, amit 2019-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében újra bemutattak és idén augusztusban 13.-án és 14-én a Csodálatos Baja Fesztiválon lehet majd újra látni.

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei között emlegetik a Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt. Az előadást 17 országban mutatták be hatalmas sikerrel. Eddig 16 millió néző látta szerte a világon. Az előadás új díszlettel és jelmezekkel, koreográfiával és rendezéssel látható magyar nyelven.

24 QUEEN világsláger egy látványos előadásban a PS Produkció bemutatásában.

Szereplők:
Galileo Figaro………………. Szemenyei János
Scaramouche……………. Stéphanie Schlesser
Killer Queen…………………………… Sári Éva
Kashoggi………………………….. Egyházi Géza
Britney Spears / Presser Pici……. Baksa András
Ozzy Osbourne…………………. Veres Mónika Nika
Buddy Holly……………………………. Végh Péter
Tanárnő / Tina Turner………… Pethő Dorottya
Lady Gaga……………………… Horváth Mónika
Madonna……………………………. Porzsolt Éva
Cindy Lauper………………………… Zsitva Réka
Pink……………………………………….. Sinkó Réka
AC/DC………………………….. Károlyi Krisztián
Mick Jagger………………………… Vecsei László

2019/2020-ban a Soproni Petőfi Színházban a „Zenta 1697” című rockoperában játszotta a női főszerepet.

2019-ben Stéphanie ismét Kínában turnézott több hónapig, először a „Mozart, rockopera” női főszerepében, majd Elisa szerepében, Stendhal „Vörös és fekete” című regénye alapján készült francia rockoperában.

Szintén 2019-ben a párizsi Eiffel Torony Színházban az „I love Piaf” című színdarabban a legendás Edith Piaf-ot személyesítette meg.

Csodálatos szerepeiből állt össze a „Zenés önéletrajz” című önálló estje, amit már Párizsban, Strasbourgban és Los Angeles-ben is volt alkalma bemutatni.

2020 elején, Budapesten a „Sztárcsinálók című” magyar rock operában lépett fel Ulrika szerepében, Szente Vajk rendezésében.

Jelenleg a párizsi Disneyland „Jégvarázs” című musical-jében „Elsa” szerepét játssza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek