2022 június 29. szerda
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletHogy is van ez?! - Ruppáner János írása

Hogy is van ez?! – Ruppáner János írása

Ruppáner Tanár úr a KALOhírek-en szerette volna elsődlegesen megjelentetni ezt az írását, miután ott hazugsággal és álhír terjesztéssel vádolták Őt. Nevezett sajtótermék ezt nem tette meg, nem vállalta, szerkesztőségünk viszont közli, mivel szerintünk Kalocsa közéletének egy jelentős részét érdekelheti a téma.

“Egy kalocsai, helyi portál közölte egy írásomat “Ébresztő!” címmel, amelyben arról írtam, hogy szerintem nem jó, hogy Filvig Géza regnáló polgármester a vírushelyzet miatt létrejött túljogosultságával erősen visszaélve, egyéni határozattal egy ún. KIK Innovációs Nonprofit Kft-be játszotta át Kalocsa kulturális közéletét. Írásom – a fölháborodásom miatt is talán – eléggél nyersre sikeredett, de vállalom. Aztán – mint kalocsai magánszemély, a pártpolitikát mellőzve – ebben a témában közéleti aláírásba is kezdtem, amit nem kívánok folytatni. Három nap alatt közel 50 támogató aláírást gyűjtöttem, kb. 15-en nyilatkoztak úgy, hogy egyetértenek, de nem merik(!) aláírni, s csak 4–5 kalocsai lakos mondta, hogy nem akarják aláírni vagy bizonytalanok a témában – de még legutóbbiak sem voltak igazán elutasítók.

Aztán jött a KALOhírek írása, miszerint én hazugságot, álhírt terjesztek. Nincs igazán sem időm, sem kedvem ennek az írásnak a nyelvi, nyelvhelyességi és tartalmi hibáival, szerencsétlenségeivel foglalkozni, két tényezővel mégis: A KALOhírek cikke szerint én megtévesztem Kalocsa lakosságát, ezzel szemben az “Ébresztő!” c. cikkemben szerintem világosan fogalmaztam: „És ha már lopásról, tolvajlásról írok, tudom, közjogi értelemben a Művelődési Központ és Könyvtár a város – Kalocsa – tulajdonában marad, csupán a szellemiségét, a mentalitását – vagyis a lényegét – akarják most ellopni tőlünk…”  A másik pontosítás: Az aláírási íven magán bulicégről írtam. Belátom, hibáztam, silány bulicégről kellett volna!

Már csak annyi: Én alá szoktam írni az írásaimat, a KALOhírek említett, engem lejáratni akaró írásának szerzője – tán nem is véletlenül – megőrzi inkognitóját, a szürkeségből (vagy a sötétből) firkált ezt-azt.

Lelke rajta!

Ruppáner János nyugalmazott tanár”

Ez egy véleménycikk, nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

1 hozzászólás

  1. Kedves Ruppáner János úr, bizonyos dolgokat ki kell mondani nem köntörfalazni, visszafelé menni pedig egy feladatban, felesleges. És, nem “magán bulicég”, nem is “silány bulicég”, hanem az a HŰBÉRES CSICSKA KFT. …. (HűCsi Kft.)

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek