2021 szeptember 22. szerda
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletÉbresztő! - Ruppáner János írása

Ébresztő! – Ruppáner János írása

És a város – Kalocsa – csak hallgat, sunnyog.

A „Ne szólj szám, nem fáj fejem” – nyamvadék mentalitás majdhogynem általános. Vagy mégsem? Tud még ez a város – Kalocsa – a nemes hagyományai nyomán méltóképpen viszonyulni a jelen kis piszok percemberkék provokációihoz?!

- Hirdetés -

Miről van szó? – A városban – Kalocsán – évtizedeken keresztül (általában jól) működött a Művelési Központ és Könyvtár. Ez a város közintézménye volt, nem csupán közjogi értelemben, hanem szellemi és érzelmi alapon is.

Most – mint hírlik – kis piszok percemberkék ezt el fogják lopni tőlünk, kalocsai lakosoktól.

És a város – Kalocsa – csak csöndben sunnyog.

Vagy mégsem? Mint hírlik, egy erősen aggályos előéletű gyüttmönt (a masina, a számítógép nem érti ezt a szót, Kalocsán az emberek általában értik), tehát egy akárki gyüttmönt fogja meghatározni, irányítani Kalocsa szellemi közéletét – már persze, ha hagyjuk.

De a város – Kalocsa – mintha szundikálna, csak hallgat, sunnyog.

Hátha mégsem! Egy általam nagyra becsült kalocsai közéleti ember a témáról azt mondta, hogy ne ítélkezzünk előre, várjuk meg, hogy alakulnak a dolgok. Lehet, igaza van, csak nekem erről az jutott eszembe, ha ellopják a pénztárcámat, nem érdekel, hogy a tolvaj mire költi azt a kis pénzt. Mert lehet, hogy beteg gyerekek segélyezésére fordítja, ám ez korántsem biztos. Nem akarom kivárni a fejleményeket!

És ha már lopásról, tolvajlásról írok, tudom, közjogi értelemben a Művelődési Központ és Könyvtár a város – Kalocsa – tulajdonában marad, csupán

a szellemiségét, a mentalitását – vagyis a lényegét – akarják most ellopni tőlünk

holmi kis piszok percemberkék.

Már persze, ha hagyjuk!

Kalocsa szellemi, kulturális élete igen komoly érték, felelősek vagyunk érte mindannyian, mi, kalocsaiak!

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

1 hozzászólás

  1. Amikor a helyi ràdió CSAK azzal van elfoglalva: ki hova megy nyaralni, ott mire és mennyit költ, – csak KÖLTSÖN,- és Ott, de általánosságban is, 2 és 1 éve is sunnyogás volt a 2km azaz 200 Belvárosi fa kivágása ügyében, NEM fognak ezek a nem gerinces emberek most se felszólalni, pláne ellene tenni….

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek