2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletSárkányos élet a Vajason: programajánló részletesen(június 3-4-5.)

Sárkányos élet a Vajason: programajánló részletesen(június 3-4-5.)

Töltsd velünk a hétvégét a Kubikus parkban, a Vajas parton! A kerek számú rendezés alkalmából három napos Vízparti Fiestát szervez a Kalocsai Gerillakertész, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ). Változatos programokra hívunk Téged is ki a Vajas partra, a Kubikus parkba!

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01053 számú, „Sárkányos élet a Vajason” című pályázatnak köszönhetően (ami a D7 Vízparti Közösségi Ház főprojekt létjogosultságának alátámasztó rendezvénye) a Kalocsai Gerillák lehetnek az idei Sárkányhajó kupa házigazdái. Természetesen a Gyermek Ifjúsági Önkormányzattal karöltve valósítjuk meg ezt a szuper rendezvényt. A GYIÖK kezdetektől szervezi a kupát, így könnyű dolgunk van, mert a tapasztalataikra, szakértelmükre, kiépült szokásaikra támaszkodhatunk.

Megnyitó ünnepség: 2021. június 3. 14.00 óra

A rendezvényt megnyitja: Bolvári Ferdinánd, a KAGESZ elnöke

Dr. Bálint József volt polgármester, akinek regnálása alatt valósult meg a pályázat

Lakatos Melinda, volt alpolgármester, a HACS volt elnöke

Simon Zoltán, alpolgármester, a HACS elnöke

A programokról részletesen:

Csütörtökön 15.00 órakor, pénteken 8.30, szombaton 9.00 órakor kezdődnek a sárkányhajó futamok. Csütörtökön a középiskolás futamokkal kezdünk, pénteken egész nap az áltsulisokat várjuk, és a teljes szombat a felnőtteké, családoké. Folyamatosan mennek a sárkányos futamok.

Csötürtökön 16.00 órakor technikai megbeszélés a felnőtt csapatoknak.

Állandó programok:

  • Mindhárom napon különleges eszközök kipróbálására lesz lehetőség!
  • Tengeri kajakok, SUP-ok, vízibiciklik, kenuk, túra- és versenykajakok állnak rendelkezésére a vízre szállóknak reggeltől estig. Lehetőség lesz akár kisebb túrák megtételére is.A KSE evezős szakosztályának köszönhetően részt vehetsz ergométeres edzésen, és kipróbálhatod magad!

Az Octopus egyesület ajánlata:
• Találkozz és beszélgess a tagjainkkal élőben! Ismerd meg az egyesületünk céljait és elképzeléseit és eddigi tevékenységét!
• Kérdezz, javasolj és akár hozz ötletet is! Lehet, hogy te leszel a következő akciónk ötletgazdája.
• Tesztelheted a tudásodat az addikciók, szenvedélyek témakörében.
• Részt vehetsz egy élő – interaktív Bufurc beszélgetésen (2021.06.05. 11:00 – 11:35)
• Belenézhetsz a KaloTuber verseny alkotásaiba, valamint beszélgetsz a szervezőkkel (2021.06.04)
• Tájékozódj a bűn- és balesetmegelőzés témakörében! Tedd fel a kérdéseidet egy igazi profinak! Szombaton (2021.06.05) 11 és 15 óra között találkozhatsz Répási Tamásné Rózsával a kalocsai rendőrkapitányság őrnagyával.

Pénteken és szombaton:

  • Gyere a Kalocsai Nebuló EGYMI sátrába, és tanáraink segítségével próbáld ki a kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas fejlesztőjátékokat!
  • A RÖPKE Kecskeméti Röplabda Sportegyesület „Egy Tenyérnyi Figyelem – Roadshow” –jának részese lehetsz. Egészségügyi szűrés, táplálkozási tanácsadáson vehetsz részt Makk Marci jegyében. Vércukor, koleszterin illetve testzsírtömeg mérésre lesz lehetőség.  Életmód, táplálkozás, öltözködés tanácsadásban lehet részed.
  • Gönczöl Péter fajátékait is kipróbálhatod.

Pénteken Pulai Imre https://kajakkenusport.hu/orokos-bajnok/pulai-imre Olimpiai bajnok, négyszeres kenu világbajnok, sokszoros Európa bajnok, a magyar kajak-kenu sport örökös bajnoka lesz vendégünk.

Vezetésével kajak-kenu bemutatókon, beszélgetéseken, közös futamokon, szakedzői előadásokon vehetsz részt!

Életmentő (Water Guide) „alap képzés” és bemutató szakemberek közreműködésével: Petróczki Dániel, Szeitz Tibor és Tompai Gábor mutatja be, hogyan kell viselkedned, ha vészhelyzetbe kerülsz. Beszélgetés, próbálgatás, élmények megosztása, ahogy te szeretnéd.

  • Minden este szórakozás 20 órai kezdettel:
  • Csütörtökön tábortüzet gyújtunk, ahol Papp Róbert Tábortűz kommandója fog gitározni, és mind együtt énekelünk. Lehetőség lesz szalonnasütésre is!
  • Pénteken a Country Road együttes koncertezik!
  • Szombaton este DJ Guba biztosítja a hangulatot!

Az esti programok 24.00 óráig tartanak!

A X. Sárkányhajó bajnokság A “Sárkányos élet a Vajason” című Vízparti Fiesta keretében a Kalocsa Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ), A Kalocsai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK), a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Canoe Kft-je, és a Hang Around Kft. közreműködésével, az Európai Unió támogatásából valósulhat meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek