2023 szeptember 23. szombat
KezdőlapKözéletDíszpinty - csak néha töprengek a világ dolgairól, s olykor még csodálkozom...

Díszpinty – csak néha töprengek a világ dolgairól, s olykor még csodálkozom is …

2013-ban alkotta meg Kalocsa Város képviselő-testülete a „Kalocsa Város Díszpolgára” cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló rendeletét, mely alapján – legfeljebb kétévente – olyan köztiszteletben álló, példamutató magatartású, cselekedetű személy részére adományozható városunk kitüntetése, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, teljesítményével vagy egész életművével városunkon belül, országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult Kalocsa Város fejlődéséhez s jó hírnevének, tekintélyének növeléséhez.

Kalocsa város díszpolgárai:

2016-ban Lakatos György fagottművészt tüntette ki városunk példamutató közösségi munkájáért, a helyi kulturális életben folytatott kiemelkedő tevékenységéért, valamint a Kék Madár Fesztivál általi karitatív, beteg gyermekeket segítő munkájáért.

2018. március 15-én vehette át Kovács László fazekasmester városunk kitüntetését a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A Kalocsa Város Díszpolgára cím ez alkalommal harmadszor talált gazdára, melyet Kovács Lászlónak kiemelkedő munkásságáért és szakmai tevékenységéért, példamutató közösségi munkájáért, társadalmi és kultúrateremtő elhivatottságáért adományozott városunk.

VÁROSUNK ÚJ DÍSZPOLGÁRA (2020): LEÁNYFALUSI VILMOS, ORGONAMŰVÉSZ, A NAGYBOLDOGASSZONY FŐSZÉKESEGYHÁZ KARNAGYA.
A döntés zárt ajtók mögött született, de a kiszivárgó hírek alapján úgy tudjuk, e kérdésben ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag döntött a grémium, ami szintén arra utal, hogy a cím a legjobb helyre került.

És mélyen mögöttük, nagyon az árnyékukban meg, egy valami rossz tréfából tán, de egy díszpinty is akad:

Bizonyára emlékeznek a kedves olvasók Semjén plágium ügyére: Semjén teológus és szociológus végzettséggel rendelkezik, de 2012-ben kiderült, hogy teológiai és szociológiai szakdolgozatában is plagizált. (a szerk.)

Tud valaki segíteni – csak hogy ne haljak meg azért teljesen hülyén még én sem – hogy ez a Semjén Zsolt nevű alak hogyan és miért lehet még mindig városunknak, Kalocsának a díszpolgára??!

Ruppáner János – Nyugalmazott tanár

Ez egy véleménycikk, amely nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.

1 hozzászólás

  1. Szerintem is kilóg a sorból, abszolut nem lehetünk büszkék a tevékenységére !

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek