2024 április 15. hétfő
KezdőlapKözéletHuszonkilencedszer is felszáll a Kék Madár Kalocsán

Huszonkilencedszer is felszáll a Kék Madár Kalocsán

Június 5-én, este 18.00 órai kezdettel a Kalocsai Színházban lesz az idei Kék Madár Fesztivál egyetlen élő előadása.

A tavalyi online után Lakatos György, a fesztivál atyja, és csapata úgy gondolta, hogy az aktuális járványügyi szabályokat betartva valamelyest közelebb szeretnének lépni az élő közönséghez. Három napot még nem tudtak tervezni, de egy nagy koncert lesz a Kalocsai Színházban. A műsor színházból, klasszikus zenéből, és egy kis jazz-ből tevődik össze. A Sétáló utcában egész nap lesznek utcazenészek, sőt, Gyuri és zeneakadémista növendékei a “hangszerek királyán”, fagotton fognak játszani.

Két bódé lesz felállítva, egyik faházban Lakatos Tibor, borász fog kedveskedni, kóstolásra lehetőséget adni a vendégeknek, a másik faházban pedig a számtalan ajándékot kínálnak. Ezeket a kék madár támogatására készítették kalocsaiak, és környékbeliek. Origamik, díszes borítékok, horgolt madarak, könyvjelzők, lemezek, gyöngyfűzések, festmények, mindenféle adományok lesznek, amiket a Kék Madár támogatására meg lehet vásárolni. Cél, hogy a tavaly – a beteg gyermekek támogatására – összegyűlt 3 millió forintnyi támogatás az idén is összegyűljön. Komoly feladat, mivel csak egy élő előadás jegybevételével lehet számolni, de bíznak a kalocsai emberek segítőkészségében, és összefogásában. A jótékonysági vásárhoz még mindig várják a felajánlásokat.

Két órás koncertre számíthatunk a Kalocsai Városi Színházban, melyben

Kelemen Barnabás, feleségével, Kokas Katalinnal lép fel,

Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművészeket hallhatjuk,

Lukács Miklós fog játszani, önmagával és Dés Lászlóval,

Máté Gábor és Mácsai Pál színművészek olvasnak fel,

Lakatos György játszik fagottversenyt az Anima Musicae Kamarazenekar közreműködésével.

A jegyvásárlás a helyszínen fog történni 4000 Ft-os áron, délutáni pénztárnyitással várják az érdeklődőket. A járványügyi helyzetnek megfelelően, minden bizonnyal oltási igazolvánnyal lehet a rendezvényen részt venni.

 A létszám nem lesz korlátozott.

Élő közvetítést nem terveznek, de az elkövetkező napokban készül az otthoni nézőknek egy második előadás, kiegészítve kis beszélgetésekkel és riportokkal.

A bevételt segítendő Kék Madár Kitűző kampány indult

Legyél Te is Kék Madaras!

címmel.

Kalocsa egyik legnagyobb munkáltatója, az Anda Present állt a kezdeményezés mögé, és ezeket, a támogatás gyanánt megvásárolható jelvényeket ingyen készíti el.

A kitűzőket meg lehet vásárolni, sőt, cégek számára csomagban is elérhető lesz. Híresztelések szerint a fesztivál hetében a lakcímkártya mellett ez a kitűző alapelvárás lesz Kalocsán.

A kitűzők fa alapanyagból készülnek, és jelzik, hogy idei évben már 29. alkalommal rendezik meg a Kék Madár Fesztivált.

Az előző év jótapasztalata alapján a következő időszakban a piactér előtt már meg lehet vásárolni a különböző felajánlásokból összegyűlt tárgyakat.

További segítési lehetőség cégeknek, vállalkozásoknak, hogy Kék Madár Kitűző Értékesítési Pontnak lehet jelentkezni a Korona Rádiónál.

További kérdésekre választ találunk a Kék Madár Fesztivál Kalocsa Facebook oldalon.

Aki segíteni szeretne, ne habozzon, akár otthonról is utalhat közvetlen a Jótékonysági számlára: 11996231-06103339-10000001

A beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ának felajánlásával is támogathatja: Kék Madár Alapítvány a Beteg Gyermekekért, Adószám: 18340961-1-03

Hiszen tudjuk, “cseppenként telik meg a tenger”!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek