2022 június 29. szerda
- Hirdetés -
KezdőlapKözéletMagasra került a léc: Király Róbert képviselő 1 évnyi tiszteletdíját ajánlotta fel...

Magasra került a léc: Király Róbert képviselő 1 évnyi tiszteletdíját ajánlotta fel körzete fejlesztésére

A pandémia sok emberben felébresztette az adakozó kedvet, a segítségnyújtás szándékát, és a tenniakarást.

Mint tudjuk, a járványkezelés miatt bevezetett rendkívüli jogrendben az önkormányzatoknál minden döntést egy személyben a polgármesterek hoznak meg. Természetesen ez nem zárja ki a képviselők véleményének beépítését a döntésekbe.

Ezt sajnos Kalocsa polgármestere eddig nemigen vette figyelembe, ugyanis Király Róbert képviselő a megválasztása óta próbálkozik bizonyos megígért, és szükségszerű beruházások megvalósításával a körzetében, de javaslatai sorra süket fülekre találtak!

Ilyen javaslat volt például a sportpálya fejlesztés is (mely az önkormányzatnak pénzébe sem került volna), de a kormánypárti képviselők mégis leszavazták. Nagyon úgy tűnt, hogy az ok egyszerűen az, hogy Király Róbert ellenzéki képviselő nyújtotta be!

Király képviselőt azonban nem abból a fából faragták, hogy csak úgy belenyugodjon a politikai alapon történő megkülönböztetésbe!

Mivel a rendkívüli jogrendben a testület és a bizottságok egyáltalán nem üléseznek így a képviselőknek lényegesen kevesebb feladata van. Ezért a 8. számú választási körzet egyéni mandátumot szerzett képviselője különleges elhatározásra jutott:

A rendkívüli jogrend alatt felhalmozott képviselői illetményét, több, mint 1 millió forintot teljes egészében a választó-körzete fejlesztésére szeretné fordítani!

Már a kampányban, megválasztása esetén megígérte a kutyafuttatók megvalósítását a Paksi közi lakótelepen és a Kertvárosban. Most úgy érzi eljött az ideje az ígéretek megvalósításának.

Kérte ezt a jelenleg „egyszemélyes önkormányzat”-tól, de a város vezetőjétől lassan 3 hónapja még csak választ sem kapott.

Fentiek alapján most egy újabb kérelmet nyújtott be, amiben csak annyit kért, hogy az önkormányzat egyezzen bele a területek tulajdonosaként a lakók által kért két kutyafuttató létesítésébe.  

A városlakók többségének csak „a Királyrobi”, az anyagi forrást képviselői tiszteletdíja terhére biztosítja, és vállalja a lakosság segítő munkájának koordinálásával a kivitelezés lebonyolítását is. (Tudomásunk szerint már több civil szervezet jelezte együttműködési szándékát)

A polgármestertől az elmúlt 18 napban sajnos válasz még nem érkezett a megkeresésre, de bízunk benne, hogy városunk vezetője a nemes fölajánlás mellé áll, úgy, mint amikor dr. Körmendy Szabolcs képviselő 1 havi tiszteletdíját ajánlotta föl jótékony célra!

A professzionális költség-kalkulációból kiderül, hogy Királyrobi ezt komolyan gondolja! Ígéretei anno nem csak a kampánynak szóltak, hanem ténylegesen a körzetben élő embereknek!

Magára valamit adó politikusnál az ígéretek betartása nem lehet politikai vagy gazdasági események függvénye!

Király Róbert e nemes cselekedetével magasra teszi a képviselői mércét a körzetében, de még a városban is!

Terve megvalósításához persze bárki csatlakozhat, további fölajánlásokkal a város több pontján is létre lehetne hozni kutyafuttatókat.

Talán lesz, aki megkérdezi majd: ez most a legfontosabb? Nekik annyit lehet tanácsolni, hogy forduljanak saját képviselőjükhöz jobb javaslattal!

Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi pota közmondást:

„Nemes ügyek segítése dicséretös, akadályozásuk SZÉGYÖNLETÖS!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek