2023 szeptember 23. szombat
KezdőlapKözéletKirály Róbert: Simon alpolgármesterre osztották a "karaktergyilkosság" feladatát

Király Róbert: Simon alpolgármesterre osztották a “karaktergyilkosság” feladatát

A 2020 március 11 és 2020 június 17. közötti, majd a 2020 november 04-től máig is tartó rendkívüli jogrend alatt a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. A képviselő-testület és így a képviselők is jogilag – és elmondásuk szerint – informálisan is kimaradnak az önkormányzati munkából. Ennek okán Király Róbert képviselő 4 részes cikkben mutatta be az idei költségvetés nem éppen biztató számait.

Már a bevezető cikk után Simon Zoltán alpolgármester éles kritikát fogalmazott meg közösségi média felületén. Ebben hozzá nem értéssel, baloldali feladat-végrehajtással vádolta, és alaptalan vádakkal rágalmazta Királyt és előjött a “baloldalt” okoló járványkezelési kormányzati panel is.

Simon alpolgármester felemlegette Király Róbert képviselő tavalyi évben felszámolt vállalkozását (félrevezető módon azt állítva, hogy adótartozás miatt került megszűntetésre a cég). Majd arra a következtetésre jut, hogy akinek felszámolták a cégét, az nem bírálhatja a város költségvetését, mert nem hiteles.

Ezután számonkéri Király képviselő urat, hogy miért csak utólag bírálja a költségvetést és “Ha van jó ötlete a város gazdálkodásához, miért nem terjesztette elő?” Saját válaszát meg is adja: “mert most kapta meg feladatként, hogy gyalázza a polgármestert”.

Ezután egy – valószínűleg központilag kiadott – sablon szöveg következik:

“Nagyon nehéz időszakot él át az ország és Kalocsa is. Óriási a feszültség az emberekben, nagy a nyomás az egészségügyben, és a gazdaságban egyaránt. Most a járvány elleni védekezés és a túlélés a fő cél. Nincs szükség az indulatok indokolatlan gerjesztésére!”

Hogy miért gyanítható, hogy a fenti szöveget szinte szó szerint kell használnia minden kormánypárti képviselőnek, ha támadja az ellenzéket? Nézzünk néhány példát fideszes polgármesterek “tollából”. Elég nagy a hasonlóság, ugye? Véletlen lenne?

Simon alpolgármester posztját természetesen azonnal átvette a propagandamédiává degradálódott Kalohírek is.

A fentiekre saját facebook oldalán válaszolt a képviselő, melyben minden vádra nyílt és frappáns választ adott, és összegezte politikai szerepét.

A választ az alábbiakban teljes terjedelmében közöjük.

Válasz Simon Zoltánnak!

Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy kicsit megkésve tudok reagálni még a lakájmédiában is megfuttatott levelére, de ebben a rettenetes gazdasági helyzetben 15 család boldogulása múlik rajtam, ami óriási felelősséggel és annál több munkával jár.

Tisztelt Alpolgármester Úr! Kedves Zoltán! Végre nem a kalocsai lakosok közpénzéből fizetett Onecreative Kft. által megírt posztokkal találkozom, hanem előjött Önből végre egy őszinte emberi megszólalás, ami mögött azért tisztán látszik a kétségbeesett védekezés, aminek Önök által használt gyakori formája a támadás és gyalázkodás. Mint ismert, ez a kecskeméti cég (Onecreative Kft.), ill. annak vezetője irányította a választási kampányukat, ennek fejében közpénzen segédkezik a közösségi médiás megjelenésükben immár Kalocsáról, mert ezt még megfejelték egy jól fizető állással is. Városfejlesztésért felelős lett a Kalocsai Innovációs Központ Kft.-ben, bár arra már az Önkormányzatnál is van szakember, remélem egy célért dolgoznak majd mindketten.
Posztjának stílusa jól tükrözi hőn szeretett barátja, Bayer Zsolt retorikáját. Ezek szerint nem véletlenül hívta korábban őt Kalocsára, tudásvágya hajtotta és láthatólag jó diákja lett.

Higgye el nekem, közgazdász végzettségem egyáltalán nem predesztinál semmire, főleg nem a megmondásra, hiszen az – a propagandaterjesztés mellett – az Önök által fenntarott troll-hadsereg feladata. Ők a kampányban nyújtott érdemeik elismerése miatt meg is kapták a jól megérdemelt hivatali, bizottsági vagy valamelyik önkormányzati cégnél a „megüresedő” pozíciókat.

Közszereplőként persze tűrnünk kell egy szintig a vádakat, amelyek persze már-már átcsapnak hazugságba is, de azt azért nehezen tudom elfogadni, hogy olyan ember alkot írásomról fogadatlan szakértőként gúnyos véleményt, akinek földrajz-biológia szakos tanárként a számvitelhez nálam sokkal kevesebb köze van. Persze tény, hogy ön közgazdasági megállapításokat nem is tett, hiszen cikkem tényleges tartalmával és mondanivalójával, vagy annak esetleges cáfolatával egyáltalán nem foglalkozott. Talán érdemes lett volna… De értem én, Önre a karaktergyilkosság „nemes feladatát” osztották. Tegye! Ezzel majd Önnek saját magával kell elszámolnia, nem nekem!

Itt szeretném először és utoljára rövidre zárni a felszámolt cégem történetét is, mert a becsületsértések és emberi megalázások online felületén, a néhai Tiszta kézzel fórumon is előszeretettel vették elő a kampányukban ezt a történetet és Ön is minden posztjában utal rá! Gondolom köze ehhez a gyűlölet-fórumhoz nem is volt, ez csak a véletlen műve lehet…
Ott arccal és névvel közzétettem, ami azon a felüleleten egyáltalán nem volt divat, és Önt ezek szerint nem győzte meg, mert azóta is állandóan, és persze alaptalanul támad ezzel. Ennek okán még egyszer elmesélem, „kiteregetem a szennyest”, mert az olvasók – Önnel ellentétben – valószínűleg érteni fogják.

Egy cég felszámolása alapvetően nem jogszerűtlen és főleg nem eredendő bűn, ahogy azt Ön beállítja, és semmi köze a matematikához és főképp az adóelvonáshoz, az ugyanis bűncselekmény. A céget majdnem 20 évig saját gyerekemként próbáltam óvni, védeni, de minden erőfeszítésem ellenére a végén már nem tudtam megmenteni. Egyébként az Önök kormányának gazdaságvédelmi intézkedései épp ahhoz fognak vezetni, hogy ebben az évben sok cég ugyanerre a sorsa fog jutni vagy már ott is tart. Úgyhogy erre én nem lennék olyan büszke, és főleg nem is hangoztatnám!
Röviden tehát a történet: 2015. március 1-én hajnalban 2 db kamionom áruval együtt egy ausztriai telephelyen teljesen kiégett. Itt meg is nézheti a képeket, videót, mivel Ön folyton álhírterjesztéssel vádol engem is: https://www.laumat.at/medienbericht,zwei-abgestellte-lkw… Mivel álló helyzetben, parkolás közben és nem közlekedési helyzetben történt az eset, ezért a biztosítók nem térítettek meg szinte semmit, így cégem ebből az anyagi csődből már nem tudott felállni. Itt jegyzem meg, hogy vádaskodása ellenére minden hitelezői igény teljesítve lett, tehát az Ön állítása ellenére nem tartozok sem a dolgozóimnak, sem pedig a NAV-nak, ezért óvatosságra intem, mert rátévedt a rágalmazás vagy becsületsértés útjára.
Ennyit röviden a felszámolt cégemről, de azt az Ön tollából még sosem hallom, hogy ebből a helyzetből felállva újraépítettem egy másik vállalkozást, ami évek óta 15 családnak ad munkát! Állításával ellentétben senkitől nem kapok megbízást, írásommal száraz tényeket közlök, amivel nem gyalázom, hanem inkább szembesítem a polgármestert és főként tájékoztatom a kalocsai lakosokat. Ellenzéki képviselőként az is feladatom, hogy ellenőrizzem és akár kritizáljam a jelenlegi, többségben lévő városvezetést. Ha Ön ezt csúsztatásnak, vagy manipulációnak véli az az Ön dolga, de kérem, szaktudás nélkül ne alkosson véleményt, vagy győzzön meg a leírtak ellenkezőjéről!

Természetesen körzetemben élőkkel is foglalkozom, ezért rengeteg, a körzetemben felmerülő, és megoldandó problémára hívtam fel polgármester úr figyelmét, és kértem az ehhez szükséges anyagi források költségvetésbe történő betervezését és segítő közreműködését. Még választ sem kaptam lassan 3 hónapja, pedig Önök azt hirdették, hogy minden kalocsainak megoldást fognak nyújtani, mert ugye Önökkel erősebbek leszünk…

A beterjesztett költségvetéssel kapcsolatosan azért sem volt módosító javaslatom, mert a kicsit is hozzáértő ember azonnal láthatja, hogy ez egyszerűen a túlélésre készült, ezért bármilyen változtatás felborította volna ezt az ingatag egyensúlyt. Most, hogy a városi ingatlanok értékesítésből sikerült majdnem 15 millió forint rendkívüli bevételt realizálni, azonnal benyújtottam a sportfeladatok támogatási keretének visszaállítására költségvetési módosító javaslatomat.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy aggódik képviselői mandátumom miatt, de arról nem ön, hanem a választók fognak véleményt alkotni, erre való a választási rendszer, amibe önök már jó párszor belerúgtak és eltorzították, de eltörölni azért még nem sikerült. Értékmérőnek tehát a választóimat tartom és nem az ön véleményét, ezért folytatom az eddig elkezdett munkámat addig, amíg ennek szükségét látják a kalocsai választók.

Maradok tisztelettel: Király Róbert önkormányzati képviselő

https://www.facebook.com/kiraly.robert.kalocsa/posts/3830156887038249

Király Róbert képviselő kérte válaszlevelének közzétételét a kormányzati propagandával erősen elárasztott “Kalocsán hallottam” facebook csoportban , de az oldal adminisztrátora Szűcs Csaba (aki a Gyermek, Ifjúsági és Sport Bizottság külsős tagja) egyértelműen elutasította, mondván, annak a politikai értékrendjébe ez nem fér bele.

Számunkra felháborító, hogy egy önkormányzati képviselő szólás- és médiaszabadságát korlátozzák, ráadásul azt egy másik, helyi önkormányzati tisztségviselő teszi. Tenni ellene csak összefogással tudunk, legegyszerűbb módja, ha egyszerűen kilépünk a “Kalocsán hallottam” csoportból, ezzel kifejezve egyetnemértésünket.

1 hozzászólás

  1. Király Róbert válaszához nincs mit hozzáfűznöm, azonban a bejegyzés utolsó gondolatával a legkevésbé sem értek egyet. Miért kellene kilépni bárkinek is egy más gondolkodású csoportból? Ellenkezőleg! Mindenkit bíztatok arra, hogy lépjen be oda, és korrekt hozzászólásokkal segítsük azokat a tagokat, akik eddig csak a kormány egyoldalú tájékoztatásából tudtak következtetéseket levonni! A meghátrálás már nem vezet sehova, csak feladáshoz. Szerintem nem az a helyes út.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek