2021 május 16. vasárnap
Kezdőlap Közélet A Békések 30 kenyérlángost és langallót sütnek a kalocsai Covid osztályoknak

A Békések 30 kenyérlángost és langallót sütnek a kalocsai Covid osztályoknak

A Békés Kalocsáért Egyesület összesen 30 kemencés lángost és langallót küld három nap alatt a Covid osztályokon dolgozóknak!

Amikor Húsvét előtt harcsát és birkát főztünk az oltópont dolgozóinak, a mentősöknek, és a tesztállomás munkatársainak, megfogalmazódott bennünk, hogy még többet szeretnénk segíteni, de nehéz megtalálni a módját. A hálás szemek viszont elárulták nekünk, mivel tudnánk továbbra is kifejezni köszönetünket az egészségügyben dolgozóknak.

Gyorsan megérett az elhatározás, hogy egy újabb akcióba kezdünk, most is a frontvonalban dolgozóknak szerettük volna hálánkat küldeni, ezúttal kemencében sült kenyérlángos és langalló formájában.

- Hirdetés -

Megkeresésünkre Szivós Etelka igazgatónőtől megtudtuk, hogy 90-en dolgoznak Covid közelben a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban. Ahhoz, hogy a különböző műszakokban dolgozókhoz eljusson ajándékunk, három egymást követő napon 10-10 lángost és langallót készítünk. Vasárnap, hétfő, kedd; az első két adagot már át is adtuk.

A hozzávalók állandó támogatóink és tagjaink jóvoltából két nap alatt összegyűltek. Ki pénzzel, ki sajttal, tejföllel, szalonnával, tojással, liszttel, hagymával járult hozzá a projekthez. Óvatosnak kellett lennünk, a járvány veszélyeire tekintettel családi “kooprodukcióban” folyt a munka, hogy minél kevesebb kontakttal oldjuk meg a feladatokat.

Az a legszebb ebben a folyamatban, hogy aki akar segíteni, megtalálja a módját.

Nem kell nagy dolgokra gondolni ahhoz, hogy összefogással, és egy kis munkával segítsük és erősítsük egymást.

Most az egészségügyi dolgozókat.

A következő alkalom a lángossütésre az lesz, amikor meghívjuk, és megvendégeljük azokat a Jóembereket, aki részt vesznek jótékonysági akcióinkban. Reméljük, hamarosan megengedi az időjárás, hogy találkozzunk a szabadban a kemence mellett!

Az első napról képeket a Békés Kalocsáért Egyesület Facebook oldalán láthatnak.

Három napon keresztül 30 kenyérlángost, és langallót vittünk (240 szelet) a Covid osztályoknak. 9 kg lisztet, hat guriga sajtot, hat vödör tejfölt, egy tábla szalonnát, 5 kg vöröshagymát, fokhagymát, tojást, élesztőt használtunk fel, amit hálásan köszönünk támogatóinknak!

A segítséget megköszönni egy udvari lángossütést tervezünk, ahová mindenkit meghívunk, aki bármilyen módon részt vett a jótékonysági akcióban.

Folytatjuk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek