2021 május 16. vasárnap
Kezdőlap Közélet Április 19-én NEM nyitnak a középiskolák, és NEM lesz szóbeli érettségi -...

Április 19-én NEM nyitnak a középiskolák, és NEM lesz szóbeli érettségi – jelentette be Orbán Viktor

Ma reggel a Kossuth Rádióban jelentette be Orbán Viktor, hogy május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák, mert néhány napra nem lenne érdemes kinyitni, hiszen hamarosan jön az érettségi, és 2021-ben nem lesz szóbeli érettségi, csak írásbeli vizsgák lesznek! Azért is jó így, hogy fair legyen a két év között – tette hozzá. A részletszabályokat később teszik közzé.

“Bár már április 19-től kinyithatnának már az iskolák, a Honvédség egyébként az fertőtlenítését az iskoláknak elvégezte, a pedagógusokat beoltottuk, tehát készen állunk a iskolák újraindítására, de nem érdemes néhány napra a középiskolákat kinyitni, utána az érettségi szünet miatt meg megint bezárjuk, úgyhogy egyszerűbb, ha azt tesszük, hogy május 10-én indítjuk meg a középiskolai osztályoknak a személyes találkozásra épülő tanítását.” – hangzott el.

- Hirdetés -

A miniszterelnök szerint június elejére 8 millió felnőtt magyar állampolgárból 7 millió kaphatja meg a vakcinát. Gond lehet azonban, hogy nem lesz annyi regisztrált, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll. 

Mire június 15-én kezdődik a foci-Eb, mindenki meg fogja kapni az oltást, és részt vehet az eseményen, ha szeretne – ígérte Orbán.

A regisztráltak száma átlépte a 4 milliót. 2 millió 700 ezer fölött van az oltottak száma, május elején elérjük a 4 millió beoltottat.

A 18 éven aluliak oltásáról miniszterelnökünk még nem kapott egyértelmű választ a szakemberektől.

Arról, hogy mi lesz akkor, ha elérjük a további nyitás feltételéül szabott 3 millió beoltottat, nem beszélt.

Arról sem tudtunk meg semmit, hogy mi lesz az általános iskolák sorsa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek