2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletÉtelosztás helyett (a COVID jegyében) - a Békés Kalocsáért Egyesület akciója

Ételosztás helyett (a COVID jegyében) – a Békés Kalocsáért Egyesület akciója

A Békés Kalocsáért Egyesület az idén a Kalocsai Szent Kereszt Kórház oltópontján dolgozóknak, a Kalocsai Mentőállomás munkatársainak, és az ÖkoPontban működő COVID-tesztelő állomás önkénteseinek készít ebédet két alkalommal. A menü: péntek – harcsapörkölt túrós csuszával, fonottkalács, szombat – káposztás birka, vagy birkapörkölt főtt burgonyával, csalamádéval, és kakaós keltkalács.

 Az egyre fokozódó helyzet miatt megint valami „mást” kellett kitalálnunk. A hagyományos ételosztás szóba sem jöhetett, hiszen most minden érdek azt kívánja, hogy minél inkább csökkentsük a találkozási pontokat. Már 2020. Karácsonyán is új útra kényszerültünk, nem tudtuk megtartani hagyományos jótékonysági ételosztásunkat, ami 2014 óta Romsics István (Romesz) kezdeményezéséből, és szervezéséből Kalocsa város legnagyobb civil megmozdulásává nőtte ki magát, amit a Békés Kalocsáért Egyesület megalakulása óta örökébe fogadott.

Igyekszünk mindig oda fordulni, ahol a legnagyobb szükség van, hát feltettük a kérdést Szivós Etelka kórházigazgatónak: Hogyan segíthetnénk? Igazgató asszony az oltópontot nevezte meg.

Innen az ötlet, hogy most tegyünk kis gesztust azok felé, akik értünk vannak, akikre mindig számíthatunk, akik a frontvonalban dolgoznak.

 A Békés Kalocsáért Egyesület a Húsvéti ételosztást helyettesítve ezúttal a Kórházi Oltóponton dolgozóknak, a Kalocsai Mentőállomás munkatársainak, és az ÖkoPontban működő COVID-tesztelő állomás önkénteseinek készít ebédet két alkalommal.

Különlegesen értékes dolgozóknak különleges ételt…

Kifőztük, hogy pénteken harcsapörkölt lesz túróscsuszával, és mini fonottkalács desszerttel, ezzel eleget tettünk a böjt kívánalmainak is, szombaton pedig Romsics István káposztás birkát főz saját, díjnyertes receptje alapján, és Bóna Pál hagyományos birkapörköltje lesz a választható második menü főtt burgonyával és csalamádéval, mindez kakaós keltkaláccsal megspékelve.

Egyesületünk tagjai anyagi hozzájárulásukkal, és munkájukkal újabb lépést tesznek az odafigyelés és törődés útján.

Hálával tartozunk fő támogatóinknak, akik felajánlásaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy segíthessünk: Szakál Gábor, Beer Ferenc, Gyuri Hal ABC, Bátyai Savanyító Kft., Baksa Dániel.

Köszönjük támogatásukat!

Elmúlt Karácsonykor a megszokott ételosztás helyett gyümölcs, és szaloncukor csomagokat adtunk, 2021. Húsvétja sem a megszokott rendben zajlik. A megszorítások továbbra is maradnak.

A mostoha körülményekhez alkalmazkodva kell megtalálnunk azt, hogyan tudunk élni, dolgozni, szeretni, és segíteni, ha kell.

Kiváló csapatunk minden helyzetben feltalálja magát.

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek