2024 július 18. csütörtök
KezdőlapKözéletA kormány elvesztette a járványkezelés fonalát

A kormány elvesztette a járványkezelés fonalát

– A kínai vakcinabeszerzés enyhén szólva is korrupciógyanús. Az oltóanyagot egy offshore hátterű cég szerezte be a világpiaci ár több mint duplájáért.          

– Eközben folyamatosan megy a Brüsszel ellenes propaganda, pedig több nyugati vakcina érkezett, és azokból is nagyobb arányban oltanak, mivel nem kell előzetesen bevizsgálni.

– Az oltási terv olyan, mint Columbo felügyelő felesége, állítólag van, de gyakorlatilag soha senki nem látta, és ami legrosszabb nem is működik.

– A kórházakat katonák vezetik, mindeközben hírzárlat van, az itt élők nem kapnak tájékoztatást sem az országos, sem a kalocsai helyzetről.

– A beígért milliós vakcinázás helyett napi átlag 43.000 főt tudunk beoltani, pedig már régóta hegyekben állnak az oltóanyagok.

– a tesztelések számában Európa sereghajtói között vagyunk 0,45 teszt/fő aránnyal. Itt Dánia vezet, 3,85 tesztet végeztek el lakosonként, azaz 8,5-szer többet mint nálunk.

– a 3. hullám kellős közepén az erőszakkal bevezetett egészségügyi szolgálati jogviszony 5.500 egészségügyi dolgozó felmondását eredményezte, ezért a csúcsra járatott intenzív osztályokon már a munkaerőhiány miatt az inasnak degradált rezidensek mellé most már bárkit felvesznek az utcáról és 3-4 órás képzéssel szeretnék az intenzív osztályon alkalmazni őket.

Ezek ahhoz vezettek, hogy Magyarország világelső lett a mortalitási rátában, azaz a Covid esetekkel összefüggő halálesetekben, ez jelenleg azt jelenti, hogy 100 fertőzöttből 3 meghal hazánkban. A tesztelésben élen álló Dániában minden száz fertőzöttből csak 1 hal meg.

De lakosság arányos halálozási számokban sem állunk fényesen, ott pedig a tragikus 3. helyen állunk a csehek és belgák után.

Mindeközben mai hírekből megtudhattuk, hogy a járvány 1 éve alatt a kormány irtózatos mértékű plusztámogatást juttatott sportra (288,6 milliárd) és az egyházaknak (153,6 milliárd), ehhez képest az egészségügynek csak 60,7 milliárd forint átcsoportosított támogatás jutott.

https://mfor.hu/cikkek/makro/valsag-idejen-is-volt-sportra-289-milliard-forintja-az-orban-kormanynak.html

Orbán Viktor 2020. szeptember 18.-án nyilatkozta, hogy “…minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Ezt meghallgathatják 6:16-tól.

https://mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2020/09/18/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-szeptember-18/

A kormány az egy éve tartó járványkezelés érdekében már 3 alkalommal kért és kapott felhatalmazást az Országgyűléstől a rendeleti kormányzásra. Egy alkalommal még az ellenzék is bizalmat szavazott neki, de most már nemcsak az ellenzéki parlamenti képviselők, hanem a lakosság is elvesztette a bizalmát a kormányban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek