2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletMegújul Kalocsán a COOP

Megújul Kalocsán a COOP

2021. február 17-e informatikai fejlesztés miatt ZÁRVA tart. Nyitás: február 22-én. – olvashattuk múlt héten a Búzapiac téri COOP ABC kirakatában.

Sokakban felmerült a kérdés, mi történik, és a változás hogyan fogja érinteni Kalocsai lakóit? Előzetesen az ABC-ben dolgozóktól annyit lehetett hallani, hogy a vásárlók pozitív változásokat fognak érezni az árak tekintetében, az informatikai rendszer megújul, a kínálat is némiképp változni fog, és bővül is.

Megkeresésünkre Mészáros Zoltán, a Hunor COOP Zrt. vezérigazgatója, Tamás Sándor, a Híd COOP Zrt. vezérigazgatójával közösen aláírt levélben válaszolt kérdéseinkre.

„ …  a Híd Coop Zrt. és a Hunor Coop Zrt. egy közös integrációban állapodott meg.

A piaci kihívásoknak való megfelelés jegyében ez elsősorban egy modern informatikai rendszer bevezetéséről, a kalocsai és a környékbeli üzletek modernizációjáról, hatékony működtetéséről szól.

Felmértük a Híd Coop Zrt. hálózatát, és megvizsgáltuk azt, hogy a jövőben mely áruházak felelnek meg a méret gazdaságosság követelményeinek, azaz egy jelentős beruházás megtérülése hol és milyen hatékonysággal valósul meg.

  • Napjainkban egy élelmiszerbolt kizárólag úgy tud megfelelni a piaci kihívásoknak, hogy a legmodernebb informatikai rendszert működteti, mely segítséget nyújt a választék kialakításban, az ésszerű gazdálkodásban. Felmérésünk szerint ennek a kritériumnak a két kalocsai Coop Szupermarket, a Bátyai, a Foktői, a Dunapataji, a Géderlaki, illetve a Hajósi üzletek felelnek meg. Ezen üzleteknél az integrációs megállapodás értelmében a működéshez a Híd Coop Zrt. biztosítja az ingatlanait és eszközeit, a Coop áruházakat pedig a Hunor Coop Zrt. modernizálja, az új informatika és kereskedelmi technológiákat bevezeti.
  • A kisebb településeken működő üzletek a Coop Franchise rendszeréhez sajnos már nem tudnak illeszkedni, ezen kisebb üzletek sorsáról is gondoskodnunk kell. Így Újteleken, Szakmáron, Homokmégyen, Miskén, Ordason, Dunaszentbenedeken és  Uszódon az üzletek működtetését felajánlottuk elsősorban az ott dolgozóknak, illetve amennyiben nem kívánnak élni a lehetőséggel, más vállalkozóknak.
  • Nagyon fontos szempont volt minden egyes üzletnél, hogy a település ellátása és munkatársaink jövője biztosított legyen, ezért ezt az ajánlattevőktől, mint elsődleges feltételt kértük biztosítani.
  • A Coop rendszerben maradó, az integráció keretében tovább működő áruházaknál a fejlesztések folyamatosak lesznek, valamennyi üzletet a jelenlegi Kollektívával működtetjük tovább. Egy nagyon komoly képzésen, oktatási felkészítésen vesznek részt már napjainkban is.
  • Az üzletek, néhány választéki elem meg fog változni, de mindegyik az üzletmenet javítása érdekében történik.
  • A Kalocsai Paprika Fesztiválon a Híd Coop Zrt. és a Hunor Coop Zrt. Csapata közösen képviselteti magát, és egy csapatépítés jegyében is egy különleges gasztronómiai kínálattal fognak megjelenni.
  • A két társaság között létrejött együttműködés a jövőt szolgálja, a versenyben maradás érdekében. Egyedi akciók, promóciók, illetve a Coop törzsvásárlói rendszer kibővítése elsődleges szempont lesz.

Reményeink szerint levelünkkel és a kérdéseire adott válaszokkal megnyugtatjuk a közvéleményt és biztosítjuk arról, hogy az itt élő lakosság egyre magasabb szintű ellátása, kiszolgálása garantált lesz.

Tamás Sándor s.k.       Mészáros Zoltán s.k.
    Híd Coop Zrt.                                                                     HUNOR COOP Zrt.
vezérigazgató   vezérigazgató „

Köszönjük szépen a tájékoztatást!

De ki is az a Hunor COOP?

A HUNOR COOP tevékenysége több, mint 60 éves múltra tekint vissza.

A Szentes és Vidéke Körzeti Földművesszövetkezet 1945-ben jött létre, és már az első tíz évben sokszorosára nőtt. 1977-ben egyesült a szentesi, a fábiánsebestyéni, a nagymágocsi, illetve a szegvári Áfész. Az összefogással tevékenységük igen kiterjedt lett: a kiskereskedelemben szinte minden szakmát felölelt, többek között az élelmiszeripart, iparcikket, ruházatot, tápterményt és a tüzépet, valamint a felvásárlást, de volt cukrász üzemük, méhészetük, szeszfőzdék, üzemanyagkútjuk, vágóhíd- és húsfeldolgozójuk is.

A rendszerváltás után jelentős profiltisztulást követelt a piac az Áfész-ek működésében. A korábbi tevékenységek folyamatosan eltűntek és csupán az élelmiszer-kereskedelem maradt meg.

1992-től megindult az Áfész-ek átalakulása: első lépésben tagjai lettek a COOP Beszerzési Társulásnak, majd 1995-ben csatlakoztak az újonnan alakuló COOP Üzletlánchoz. Beruházásaiknak köszönhetően – melyek kiskereskedelmi hálózatuk korszerűsítését és piacaik bővülését szolgálták – a  cég megduplázta árbevételét az új évezred elejére, így sikerült elérni, hogy a multik támadása és az Európai Uniós elvárások ellenére versenyképesek maradjanak a piacon.

Az egységes arculatú, COOP logóval ellátott termékek 1999-ben kerültek először forgalomba, a bő választéknak és a megbízható minőségnek köszönhetően hamar elnyerték a vásárlók szimpátiáját.

Működésüket az állandó fejlesztések, újabb és újabb üzletek, folyamatos modernizáció jellemzi.

“Alapfilozófiánk, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy vásárlóink igényeit a legmagasabb szinten elégítsük ki, s üzleteinkben nap mint nap megtalálják a „jó szomszéd”-ot, akinél mindent megkaphatnak konyhájuk és háztartásuk ellátásához.”

A COOP az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező, hazai élelmiszerlánca, mindannyiunk „jó szomszédja”. A jelmondat kifejezi a hálózat legfontosabb ismérvét: a COOP szinte mindenütt jelen van, barátságos, közeli élelmiszerüzlet, mindennapi életünk része.

Bizakodva állunk a változás küszöbén!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek