2024 július 18. csütörtök
KezdőlapKözéletEgy nap alatt a leghallgatottabb online rádió lett az ellenzéki KlubRádió

Egy nap alatt a leghallgatottabb online rádió lett az ellenzéki KlubRádió

A legtöbb médium beszámolt arról, hogy vasárnap éjféltől a fideszes tagokból álló Médiatanács elhallgattatta a legnagyobb (és szinte az egyetlen) ellenzéki rádiót, a 92.9 KlubRádiót. Azonban az adó nem szűnt meg és másnapra az internet leghallgatottabb adójává vált. És Kalocsán is hallgatható!

A rádiót a kormány többször próbálta már elhallgattatni. Először elvette a vidéki frekvenciáit, ezzel kizárólag Budapestre és környékére korlátozva a vételkörzetet, majd megpróbálta jogi lépésekkel ellehetetleníteni. Utóbbit Sikertelenül.

Most a Médiatanács egy döntésével elvette a rádió budapesti frekvenciáját is.

„Nem történt semmi, csak egy csúnya kivégzés, de a kivégzett életben maradt”

– kommentálta az analógról online létre átmenetet Arató András, a Klubrádió elnöke.

A rádió a Tanács döntése értelmében a budapesti 92.9MHz-es frekvencián vasárnap éjfélkor beszüntette a hagyományos sugárázást, de interneten változatlan formában folytatták az adást. Ennek eredményeként azonnal az internetes hallgatottsági lista élére kerültek. Megelőzték a szinte korlátlan (állami?) pénzzel gazdálkodó és eddig magasan listavezető Rádió 1-et is. De a hallgatók száma sokszorosa lett a Kossuth vagy a Petőfi rádió online hallgatottságának is.

A KlubRádiót hagyományos módon Kalocsán és környékén korábban sem lehetett fogni, ezért viszonylag kevesen hallottak városunkban a legnagyobb ellenzéki rádióadóról. Ezért had mutassam be egy kicsit:

A rádió egy ún. “beszélő rádió”. Azaz itt a hangsúly nem a zenén van, hanem a beszélgetős műsorokon. Rendkívül igényes gazdasági és kulturális műsorok hallhatók a kínálatban, számos politikai vitaműsort sugároznak (ellenzéki és kormánypárti résztvevőkkel), mely egyedülálló a rádiós palettán. De kétségtelen, hogy a leghallgatottabb a népszerű újságíró és rádiós műsorvezető Bolgár György napi betelefonálós műsorblokkja a “Megbeszéljük” 16 órai kezdettel. Az adásfolyamot félóránként hírek szakítják meg, melyek mentesek az állami propagandától.

A műsorvezetők között megtaláljuk Gálvölgyi Jánost, a Falusi Mariann-Lang Györgyi párost, az ATV-ről ismert Lampé Ágnest, Para-Kovács Imrét, de vendég műsorvezető volt már Friderikusz Sándor, Havas Henrik is.

Amennyiben valódi hírekre kíváncsi, igényes politikai vitákat hallgatna, esetleg szakértőket kérdezne meg politikai, gazdasági témákban élőben, vagy érdekli a kultúra, a tudomány, stb. akkor érdemes hallgatnia a rádiót. Hogyan érheti el Kalocsán is a Klubrádió 24 órás élő adását?

Egyrészt a www.klubradio.hu weboldalán keresztül, vagy ide kattintva, másrészt bármely mobiltelefonos online rádiós alkalmazáson keresztül, de a cikk végén lévő lejátszón keresztül akár most is belehallgathat! Tegye meg! Megéri!

[wonderplugin_audio id=”1″]

Ha a lejátszó nem jelenik meg, akkor kattintson ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek