2023 szeptember 23. szombat
KezdőlapKözéletÁlca nélkül? - egy kedves olvasónk gondolatai a maszkviselésről

Álca nélkül? – egy kedves olvasónk gondolatai a maszkviselésről

Értem én, hogy pandémia van. Azt is, hogy a legjobb mindenkinek az, ha nem kapja el a vírust. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert ezt kívánja meg a társas együttélés íratlan szabálya, valamint sok esetben az írott törvény betűje is.

De könyörgöm! Amikor egy félig kihalásra emlékeztető városban egyedül kerékpározik valaki az utcán, akkor miért kell maszkot viselnie? Reggelente a gyerekek iskolába menet miért viselnek maszkot az utcán, ahol egymástól több tíz méterre vannak? A párommal a délutáni séta közben miért viseljünk maszkot, amikor senki nincs még az utcában sem?

Ez ugye a vasutas szabály. (Gy. k.: „A sorompó mindig zárva van, ez a normális helyzete.”)

Nem is lenne ezzel gond, ha egységesen, mindenhol előírnák a maszkviselés kötelezettségét, de ugye nem ez a helyzet. Még az empátiájáról kevésbé ismert végrehajtó hatalom (kormány) képviselője is a települések vezetőinek hatáskörébe utalta a döntést. Magyarul: a POLGÁRMESTER dönti el, hogy hol és mikor kell maszkot viselni egy-egy településen. (Jó, tudom, hogy csak a 10.000 fő felettieken…)

Itt van ez a mi polgármesterünk. Nagyon szereti a városát, ez ömlik mindenhonnan. Védekezünk csőstül, családostul, szóval kezd terjengeni az izzadtságszag. A nagy védekezésben nem vesszük észre, hogy a világ elhaladt mellettünk, és a kollégák valahogy megfontoltabban kezelik a „maszkolás” kérdését. Nincs arra idő a nagy védekezésben, hogy körülnézzünk a városunkban, mert még a végén észre kellene venni, hogy a szemétdombocskánkon nincs is akkora tömeg, mint ahogy elképzeltük, tehát a vírus nemigen tud új gazdákra lelni. Vannak persze „zsúfolt” részek, a piac, a sétálóutca (majdnem ide írtam a főteret is J), ahol már találkozhatunk is emberekkel, itt persze indokolt lehet a félelem és a maszkviselés. Ezért van más városokban olyan szabályozás, ahol területenként, esetleg időszakonként tették kötelezővé az álcázást.

Biztosan sokan elégedetlenkednek, mert a hét végén (cseppet sem) kedves vezetőnk szigorúan leintette dicső népét, és vasszigorral hallgattatta el a fülének nem tetsző hangokat.

Azért jelezném, hogy itt vagyunk. Sokan vagyunk, és egyre többen leszünk. Kéretik észrevenni minket is!

Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?

Ez egy véleménycikk.

[wonderplugin_audio id=”1″]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek