2024 május 21. kedd
KezdőlapKözéletFolytatódik a Szentháromság téri építkezés

Folytatódik a Szentháromság téri építkezés

2021. február elsejétől teljes útzár lesz Kalocsa egyik neuralgikus közlekedési csomópontján, a Szentháromság téren. Néhány napja a csapból is az folyik (nagyon helyesen), hogy hétfő reggel lehetőleg minél kevesebb embert érjen váratlanul a korlátozás.

2013 februárjában, az éppen ezen a szakaszon található járda váratlan lezárása miatt írtam egy olvasói levelet a Kalocsai Néplapban.

Kalocsai Néplap cikk 2013. február 15.

Akkor nem is sejtettem, hogy 8 év eltelik, és az a járda még mindig le lesz zárva.

De nem akarok a múlton siránkozni, nézzünk inkább derűlátóan a jövőbe!

Mint ahogy arról decemberben írtunk, reméltük, hogy Orbán Viktor kalocsai látogatásakor nem jött üres kézzel. Bebizonyosodott, hogy Csekonics bárót megszégyenítő gavallérossággal, 2,1 milliárd (Kettőezer egyszáz millió!) forinttal honorálta az érsekségnek a szíves vendéglátást.

(Senki ne gondolja, hogy rosszindulat, netán irigység beszél belőlem, de jobban örültem volna, ha mondjuk Kalocsa Város Önkormányzata kapja ezt a szép összeget.)

Visszatérve a pozitív gondolatokhoz, örülök neki, hogy hozzáfognak a tér fölújításának 2. üteméhez!

Az elmúlt önkormányzati ciklusban képviselőként volt szerencsém megismerni a tér terveit! El kell ismernem, ha kész lesz, szép lesz! Amennyiben a választáson én kaptam volna fölhatalmazást a város vezetésére, minden erőmmel segítettem volna a hátralévő munkát.

Két problémát látok!

  1. Amennyiben az építkezéssel nem lesz megbízva egy referenciával rendelkező generál-kivitelező cég, amely ár-, idő- és minőségi garanciát vállal, úgy az építkezés az eddigiekhez hasonlóan fog zajlani!
  2. Az  „orosz állam engedélye” klauzula. Ez az egész történet „adu ásza”, ez mindent vihet! Az engedély csúszására való hivatkozás érvényteleníthet minden ígéretet!

Elhiszem, hogy a polgármester nagyon szeretné betartatni a határidőket, de mindannyian tudjuk (ő is, az érsekség is, a kalocsaiak is), hogy semmiféle eszköz nincs a kezében a határidő csúszásának megakadályozására.

Bízom benne, hogy Érsek úr és a Főépítész asszony is azon lesz teljes erejével és befolyásával, hogy helyreállítsák a kalocsai emberek tíz év alatt meggyengült bizalmát. Amennyiben tényleg elkészülnek határidőre, és a munka minősége is kifogástalan lesz, a lakosság hamar el fogja felejteni azt a sok bosszúságot, mely az évek során érte.

A határidő lejártáig bizalmat, türelmet és megértést kérek minden kedves Olvasónktól!

A kivitelezőknek pedig balesetmentes, jó munkát kívánok!

(A határidők közeledtével visszatérünk a témára!)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek