2024 július 20. szombat
KezdőlapKözéletA tisztánlátás végett: a szabályozás pontos feltételei

A tisztánlátás végett: a szabályozás pontos feltételei

November 23-án, hétfőn mindenki a magyar kormány Facebook posztját kezdte osztani, amely első olvasásra elég felületesen hozta az emberek tudomására, hogy a Kormány visszahozza a vásárlási idősávot. Az idősek bármikor vásárolhatnak, de hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek a boltban.

Forrás: Facebook/ Magyarország Kormánya

Rengeteg kérdést vetett fel a bejelentés. Többek között például azt, hogy milyen boltokban? A november 23-án megjelent Magyar Közlöny 256. számából (ami minden szabályozás mérvadó megjelenése, amit ott olvasunk, azt komolyan kell venni) pontosan megtudhatjuk, hogy ez a korlátozás csak az élelmiszerüzletekre, drogériákra, és gyógyszertárakra vonatkozik. (A közlöny vonatkozó oldala a cikk végén)

Az így kialakított „védett vásárlási idősávban” az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

Az  élelmiszerüzletet, a  drogériát és a  gyógyszertárat a  65. életévét betöltött személy a  védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja.

A 65. évnél fiatalabbaknak tehát hétfőtől péntekig 9 és 11 óra, hétvégén 8 és 10 óra között tilos élelmiszerüzletekben, drogériákban, és gyógyszertárakban tartózkodni, de más üzletekben szabad!

Azt még most sem tudjuk pontosan, vajon a szerdai és szombati Piacra milyen szabályozások érvényesek, mert a reakciókból leszűrve vonatkozik a korlátozás, de a Közlönyben leírtak viszont a szabadtéri árusításról nem beszélnek.

Kiegészítés 2020.11.24.: A Piacon nincs időkorlátos vásárlás, maradnak az eddig érvényben lévő szabályok!

Önnek mi a véleménye erről a rendelkezésről?

Forrás: https://magyarkozlony.hu/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek