2024 július 20. szombat
KezdőlapKözéletEgy "feljelentés" margójára

Egy “feljelentés” margójára

Dr. Filvig Géza polgármester a múlt héten a közösségi médiában azon sajnálkozott, hogy őt feljelentették, és ezért a számos elfoglaltsága mellett bíróságra kell mennie.

Ha valakit sérelem ér, vagy lenyeli azt, vagy önbíráskodik, vagy a törvény által biztosított jogánál fogva a bírósághoz fordul igazságszolgáltatásért.

Jogállamban a bíróság nem nézheti azt, hogy ki milyen rendű, rangú, vagyoni helyzetű, vagy milyen politikai nézetű. Csak az igazság van, melyet a bírók kiszolgáltatnak, és ezért továbbra is bizalommal fordulnak hozzájuk az állampolgárok.

Mi, a „feljelentgető házaspár”(Bolvári Ferdinánd és Bolváriné Gärtner Anikó) úgy véljük, hogy dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere a 2020. július 27-i képviselőtestületi ülésen megsértette a becsületünket. Tette ezt nagy nyilvánosság előtt, egy előre megírt szöveget fölolvasva (tehát a sértegetésünkre előre felkészülve, előre megfontolt szándékkal), melyet egy kérdés megválaszolásának álcázott. Erről videó felvétel van, mely objektíven, tényszerűen láttatja a történteket. (A kérdésfeltevés 8:45 percnél kezdődik, majd a válasz 10:17 percnél. Nevünk említése 13:13-nál) https://www.facebook.com/6300.hu/videos/665114754075811

Az eset után hetekig gondolkodtunk rajta mit tegyünk. A rendelkezésünkre álló média-felületen válaszoljunk hasonló stílusban, és közreműködjünk abban, hogy Kalocsa közbeszéde erre a szintre süllyedjen, vagy kérjük ki az igazságszolgáltatás véleményét az esetről. (sok ember –  köztük jogászok – véleményét is kikértük). Végül augusztusban úgy döntöttünk, hogy az államilag kijelölt jogorvoslati utat választjuk.

Ezt nevezi jogvégzett polgármesterünk FELJELENTÉSNEK, kihasználva, hogy ez a szó többnyire ellenszenvet vált ki az emberekből. Úgy is fogalmazhatnék, hogy manipulálja vele a közvéleményt, hangulatot kelt, és még tetézi ezt azzal, hogy a járvány-helyzet megoldása, és a város költségvetése is veszélybe kerülhet a bírósági meghallgatás, azaz a „feljelentgető házaspár” miatt! Az persze nincs a lehetőségek között, hogy mi lett volna, ha Ő nem veszi a szájára a videóban látható módon az illető személyeket!

Feleségemmel, Anikóval nyíltan vállaljuk véleményünket, annak törvényes keretek között, média hatóságnál engedélyeztetett hírportálon keresztül adunk hangot, természetesen írásainkért, videóinkért minden felelősséget vállalva. Föl vagyunk rá készülve, hogy bennünket is bármikor FELJELENTHETNEK, és a független bíróság fog az adott ügyben igazságot szolgáltatni. Mert ennek ez a rendje!

Dr. Filvig Géza szívhez szóló, sajnálatot kiváltó írásában arról elfelejtett említést tenni, hogy nemrégiben (2020. szeptember) egy szegedi ügyvédi iroda közreműködésével hasonló eljárást tervezett indítani  (vagy már el is indított) ellenünk! Helyreigazításra szólítottak föl bennünket egyik írásunkért, melyet, ha nem teszünk meg, FELJELENTENEK bennünket, azaz a bírósághoz fordulnak igazságszolgáltatásért.

Érdekes módon erre van idő. Itt nem számít, hogy a polgármester elmondása szerint most a járványügyi védekezés a legfontosabb feladat?

Tehát dr. Filvig valószínűleg nem csak a galád Bolvári házaspár miatt lesz kénytelen a bírósági meghallgatásra időt pazarolni a COVID és a város költségvetésének megalkotása idején, hanem saját sértettsége kapcsán is. (Egy biztos, hogy „mindenkinek a saját sértettsége fáj a legjobban!” ősi dakota közmondás)

Bíróságra senki sem szeret járni, mi sem! Azzal is tisztában vagyunk, lehet, hogy a bíróság el fogja utasítani arra vonatkozó kérésünket, hogy a polgármester nagy nyilvánosság előtt, (ahogy a vádak elhangzottak) kövessen meg bennünket.

Azt viszont szinte biztosan elérjük vele, hogy a jövőben sokkal körültekintőbben fognak megnyilvánulni a kalocsai közbeszéd formálói!

Ez alól természetesen mi sem vagyunk kivételek!

Bolvári Ferdinánd

1 hozzászólás

  1. ? Feljelentgető….. szerinte volt több feljelentés is most felé vagy mások felé, vagy időben korábban is volt 2-3-4…. stb.? A szóhasználat a több esetre utal. Vicces pali ez a Filvig. A két bort megissza személy kinyírta Kalocsán 2 kilométeren a Belvárosi fákat….azok nem szóltak vissza. Mi lett az értékes legalább 60 %-ban tökéletesen ép faanyaggal? Szerintem a FELJELENTETT személy felmenői forognak a sírjaikban….

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek