2024 április 15. hétfő
KezdőlapKözéletAusztria a magyar kormány víruslaboratóriuma...

Ausztria a magyar kormány víruslaboratóriuma…

Ausztria a magyar kormány víruslaboratóriuma, a két állam népességszáma szinte megegyezik, és területi adottságai miatt közvetlen szomszédunk. Lássuk a számok tükrében, hogy áll a két ország a COVID-19 elleni küzdelemben (forrás https://www.worldometers.info)

A számokból jól látható, hogy jóval kevesebb tesztet végeztünk itthon (felét tudtuk csak produkálni), ezért a felderített esetek aránya látszólag jobb nálunk, de a tények tükrében ez hamis adat lehet. Sajnos utolsó helyen kullogunk e tekintetben, csak annyira fejlett nemzeteket előzünk meg, mint Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Moldova, Ukrajna és Albánia. A lakosság arányára eső halálozási, azaz mortalitási mutató is jóval rosszabb nálunk, ez pedig a lakosság általános egészségügyi állapotára vezethető vissza.

Ausztriában a mai naptól szigorító intézkedéseket vezettek be, ebből legfontosabbak a kijárási korlátozások, azaz a LOCKDOWN, ami a Collins szótár szerint az év szava lett. Orbán Viktor a tavaszi intézkedések mintájára, ismét a sógorokat próbálja majd lemásolni? Lássuk mit vezettek be szomszédaink, és 1-2 héten belül mi várhat ránk is. (forrás: https://sozialministerium.at)

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek