Kezdőlap Közélet A focista Varga Judit Igazság(!)ügyi Miniszter öngólt rúgott a Fidesznek?

A focista Varga Judit Igazság(!)ügyi Miniszter öngólt rúgott a Fidesznek?

Dátum

A kormánypárt az Országgyűléssel megszavaztatja a felhatalmazási törvényt a rendkívüli járványhelyzetre hivatkozva, de a tegnap este, botrányosan későn megjelent kormányrendelet egy szót sem szól a járvány kezelésének egyik legfontosabb eleméről, a tesztkapacitások bővítéséről, a tanárok, iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók önkéntes és ingyenes szűréséről!

A kormány számára a saját hatalmi és gazdasági érdekei fontosabbak a mindenkit fenyegető járvány és a gazdasági válság kezelésénél, a miniszterelnök napokon belül képes homlokegyenest ellentétes állításokat tenni az egészségügyi kapacitásokról, és az állam felkészültségéről.

Lássuk, milyen törvényjavaslatokat nyújtottak be a járvány kezelésével kapcsolatban?

1) a “gránitszilárdságú” alaptörvény 9. módosítása, mely rögzíti, hogy az apa férfi, az anya nő

2) mostantól csak az aktuális miniszter egyéni döntése szerinti engedéllyel fogadhassanak örökbe gyermeket az egyedülálló magyarok

3) megváltoztatják a közpénz fogalmát, könnyebbé teszik a lopást az alapítványokon keresztül,

4) átírják a választási törvényt, tovább szűkítve a mindenkori ellenzék mozgásterét.

5) gazdasági összeomlás küszöbén a vadászati világkiállításra szánt büdzsét 1 milliárddal bővitik.

A rendkívüli helyzetben kezdeményezett törvényeknek a járványhoz semmi köze, annál inkább ideológiák mentén az emberi jogok további csorbításához, a hatalmi érdekek érvényesítéséhez, a közpénzek elrejtéséhez.

“Pártlistát az a párt állíthat, amely – legalább kilenc megyében és a fővárosban – legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított” – ez az egyik pont, amin a kormány 2020. november 10-én, a dátumbélyegző szerint 23:59 perckor T/13679. számon benyújtott javaslatával módosítanák az egyes választási tárgyú törvényeket (.pdf). A javaslat, melynek benyújtója Semjén Zsolt általánosügyi miniszterelnök-helyettes, előadója pedig Varga Judit igazságügyi miniszter, ezzel lényegében ellehetetleníti az ellenzéki pártok koordinált jelöltállítását.

Varga Judit amúgy a kamupártokkal szembeni fellépéssel indokolta a törvénymódosítást, mondván annak célja, hogy “csak valós társadalmi támogatottságú pártok állíthassanak országos listát”. Érdekes, hogy eddig ez egyáltalán nem zavarta a kormánypártot, sőt a választási törvény előző módosításával így lehetővé tették az ellenzék elaprózódását.

“Varga Judit vagy ostoba vagy hazudik” – kommentálta Facebook-posztjában az éj és a szó szerint egy perccel később életbe lépő járványügyi szigorítások leple alatt benyújtott törvényjavaslatot Dr. Mátyás Ferenc, a momentum ferencvárosi önkormányzati képviselője. Szerinte ugyanis nyilvánvaló, hogy a tervezet módosítások valódi célja nem a választási csalások, hanem az ellenzék koordinált jelöltállításának megakadályozása.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Márki-Zay Péter szerint a módosítás antidemokratikus pontjai közt a választási törvényjavaslat egy újabb átgondolatlan öngól:

„VARGA JUDIT KIKÉNYSZERÍTETTE AZ ELLENZÉKI KÖZÖS LISTÁT

Az éjszaka kiadott választási törvényjavaslat az eddigi 27-ről 50-re emeli a listaállításhoz szükséges egyéni indulók számát, ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítette a több ellenzéki lista lehetőségét.

SZÁMOS ALKALOMMAL KIFEJTETTEM MÁR, HOGY AZ ELLENZÉK EGYETLEN ESÉLYE 2022-BEN, HOGY A FIDESSZEL AZONOS STRUKTÚRÁBAN INDUL:

– egyetlen, közös lista

– egy közös program

– egy közös miniszterelnök-jelölt

Enélkül ugyanis a Fidesz a mostanihoz hasonló törvénymódosításokkal bármikor ellehetetlenítheti az ellenzéki összefogást (ezt mindenképpen meg fogja próbálni).

Felháborító, hogy a veszélyhelyzet egészségügyi rendelkezéseinél sürgősebb volt a kormány számára a közpénzlopás és a választások szabályainak módosítása, de nézzük mindennek a jó oldalát: ezzel a lépéssel a Fidesz még időben ráébreszthette az ellenzéket, hogy csakis egy közös listával van esélyük 2022-ben. Lehet, hogy a kiváló focista Varga Judit miniszter asszony ezzel most szívességet tett az ellenzéknek (ebben az esetben a Fidesznek öngólt rúgott).”

Egyre nő a zűrzavar.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

A legnépszerűbbek

A focista Varga Judit Igazság(!)ügyi Miniszter öngólt rúgott a Fidesznek?

A kormánypárt az Országgyűléssel megszavaztatja a felhatalmazási törvényt a rendkívüli járványhelyzetre hivatkozva, de a tegnap este, botrányosan későn megjelent kormányrendelet egy szót...

“Ne féljetek!”

Kedves híreket olvasó Kalocsai Polgár! Megdöbbenve olvastam a KaloHírek hírportál, a Kertváros csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos cikkét!

Ismerje meg a svájcisajt-modellt a COVID-19 elleni védekezésben

Minél több szabályt tart be egyidejűleg, annál kisebb az esélye a megfertőződésnek! Szemléletes ábrázolás mutatja meg, mennyit jelent az...

A tavaszinál szigorúbb korlátozások lépnek érvénybe kedden

Ha az országgyűlés kedden 90 napra megadja a rendkívüli felhatalmazást a kormánynak a járványügyi védekezéshez, akkor az intézkedések kedden éjféltől lépnek életbe. Első...

Trump volt kommunikációs igazgatója a magyar helyzettel példálózva magyarázta, miért kellett Trumpot megállítani

Anthony Scaramucci a Trump-kormány volt kommunikációs igazgatója a kanadai CBC televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Trump "a magyar típusú" autoriter rendszer felé...