2024 április 15. hétfő
KezdőlapKözélet"Ne féljetek!"

“Ne féljetek!”

Kedves híreket olvasó Kalocsai Polgár!

Megdöbbenve olvastam a KaloHírek hírportál, a Kertváros csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos cikkét!

Természetes, hogy foglalkoznak ezzel az igen aktuális témával, és az sem lep meg, hogy a polgármester szemüvegén át nézik az ügyet.

Ami meglep, az a stílus!

A cikk írója, a kampány időszakában elhíresült, a most hatalmon lévő csapat érdekeit szolgáló kalózmédia, a „Tiszta kézzel” hangvételét idézte, kísérteties hasonlósággal.

Érdekes érzés így 13 hónappal a választások után, ahogy mindjárt a cikk vastagon szedett bevezető részében a vezetéknevemen szólítanak kétszer is. Bolvári! Nevemet, családomat, feleségemet a polgármester elleni állítólagos lejárató-kampánnyal hozzák összefüggésbe.

Valószínűleg, csak a véletlen műve, hogy néhány nappal e cikk megjelenése előtt tűzték ki az általunk dr. Filvig Géza ellen indított „rágalmazás és nagy nyilvánosság előtti becsületsértés” miatt indított kereset első meghallgatását a Kecskeméti Bíróságon.

Polgármester úr, még a nyáron az egyik testületi ülésen, Szabó Balázs képviselő hozzá intézett kérdése után egy arrogáns, személyeskedő előre megírt 8 perces förmedvényt olvasott föl. Ebben feleségemet és engem többször név szerint említett olyan szöveg-környezetben, mely még egy közszereplő ingerküszöbét is átlépte volna. (10. perctől: https://www.facebook.com/watch/?v=665114754075811&t=540)

Megdöbbentő volt a város első emberének a szájából hallani, a kalocsai közbeszédben addig ismeretlen kifejezéseket.

Feleségemmel úgy gondoltuk, erre a polgármester által használt szintre nem kívánunk süllyedni, ezért a független magyar bírósághoz fordultunk.

Az az érdekes, hogy dr. Filvig Gézát nem gyaláztuk, nem rágalmaztuk, hanem a szerencsétlen, az országos médiát is megjárt elszólása miatt („Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk!”) kialakult helyzetből bűnbak keresésével próbált menekülni.

A mostani eset is igen hasonló!

Az utolsó testületi ülésen három olyan napirend került tárgyalásra, melyek nem túl előnyös fényt (inkább árnyékot) vetettek a polgármesterre.

Az egyik az óvoda építésnél fölmerült földcsere ügye. A 350 köbméter földet majd 9 millió forintért kicserélni a testület jóváhagyása nélkül, fedezet nélkül, és utólag benyújtani az extra profitot tartalmazó számlát, több sebből vérző történet! (Ezzel egy külön cikkben, minden részletre kiterjedő alapossággal fogunk foglalkozni.) Jól mutatja, hogy a pénzügyi bizottság ülésén Schmidt Rajmund képviselő, (akinek családi cégük ebben a profilban dolgozik) is értetlenségének adott hangot az összeg hallatán. (nem csodálkoznék, ha ezért később alapos fejmosásban részesítette volna a polgármester!) (Pénzügyi biz. ülés)14. perctől

Második a buszmegállónál lévő tóparti társasház területfoglalása, és annak utólagos legitimizálása, erről dr. Bagó Zoltán képviselő írt szubjektív beszámolójában. (https://www.facebook.com/drbagozoltan/posts/378530813594977)

És a harmadik az ominózus csapadékvíz elvezetési sztori! Király Róbert kérdez. A polgármester nehezen viseli már azt is, ha kérdeznek, ha kényes témát érint a kérdés, attól egyenesen dührohamot kap. Azonnal arrogáns, személyeskedő hangvételre vált.

Az ellenzéki képviselők nincsenek bevonva a döntés-előkészítésekbe. Két út áll elöttük: vagy ülnek csöndben és birka módon mindent megszavaznak, vagy elég tökösek ahhoz, hogy a lakosság érdekében kérdéseket tesznek föl, ha aggályaik támadnak. Király Róbert képviselő ez az utóbbi, büszkék is vagyunk Rá! (videó 52:54-tól)

A döntés előkészítésre hivatott bizottsági ülések közvetítését nézve (ajánlom mindenki figyelmébe, van úgy, hogy érdekesebb mint egy valóságshow) a polgármester emberei sem tudnak az előterjesztések hátteréről sokat! Sőt! Van úgy, hogy maga a bizottság elnöke is teljes tájékozatlanságáról tesz tanúbizonyságot! Ezen a legutóbbi testületi ülés óta nem csodálkozom, amikor a polgármester sem volt képben, hogy aláírt-e egy 200 milliós pályázat teljesítési igazolást!

És ha rákérdeznek, föltűzi az orrát, és személyeskedve támad!!!

Nem csak a kérdezőt, hanem mint valami mumust, a Bolváriékat!

Komolyan attól tartok, hogy Filvig doktor, bölcs vezérét követve, hamarosan óriásplakátokon hirdeti a városban: “STOP BOLVÁRI”

Polgármester úr!

Tessék egy kicsit ellazulni, és a munkájára koncentrálni! Ha azt jól végzi, akkor nincs mitől tartania! Nekünk az a feladat jutott, hogy ezt szemmel tartsuk, ha hibázik, azt észrevegyük, és kulturált módon fölhívjuk rá a figyelmet! (Nem úgy, ahogy az Önök szimpatizánsai tették anno a „Tiszta kézzel-en”, vagy pl. most Baján a „Bajai srácok” facebook oldalon!)

Csak azért kritizálunk (még egyszer mondom: kulturált módon), hogy máskor jobban figyeljen!

Tudja, Polgármester úr, mi hinni szeretnénk, hogy Ön becsületes, de kérjük, ügyeljen jobban a látszatra!

És ne feledje: Egy város közhangulata, közbeszéde nagyrészt a polgármesteren múlik!

(véleménycikk)

1 hozzászólás

  1. pláne, hogy még keresztélynek nevezi, képzeli, ismerteti magát a lakosság felé, ellenben sok kutya is barátságosabban csahol, mint megnyilvánulásaiból több esetben a közvetítéseken kirí……

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek