Kezdőlap Közélet Emlékek, búcsú Réfy Vilmostól

Emlékek, búcsú Réfy Vilmostól

Dátum

Szurkoltam neked. Bíztam a gyógyulásodban, ahogyan te is, mindvégig. Erős voltál, mindig előre néztél, és az utolsó percig figyeltél mindarra, ami ebben a városban történik. Mert gondolkodó, felelősséggel gondolkodó ember voltál.

Nem jól van ez így. Mármint, a múlt idő. Nem is nagyon lehet felfogni még, pedig jól tudtuk, hogy a legnehezebb betegséggel viaskodsz. Nem, nem te adtad fel. Csak a tested, a sok-sok betegség által megtámadott fizikai valód.

Ha most látsz valahonnan, miközben ezeket a sorokat írom, elnézően mosolyogsz talán, vagy azon töprengsz, hogyan juttasd el a veszteségtől lesújtottaknak, hogy nyugi, higgyétek el, jobb ez már így. Már túl a fájdalmon, a hónapokig tartó küzdelmen, egy másik dimenzióban figyeled a rád jellemző félmosollyal a világot.

A mi ismeretségünk a felületesből közelebbire akkor váltott, amikor a Békés Kalocsáért Egyesülettel egy keretet teremtettél mindazoknak, akik úgy érezték, aggódó szemlélőből cselekvő kalocsaivá szeretnének válni. Higgadtan, őszintén, szókimondóan reagáltál arra, ami a városban történik – határozottan, de nem indulatból nyilvánítottál véleményt, gyakoroltál kritikát. Mert fontos volt neked, hogy megpróbáld, hol és hogyan lehet javítani kicsit ezen a zűrzavaros világon.

Emlékszem, milyen hálásan és szeretettel beszéltél a családodról, az ő erős és megtartó szeretetükről, ami erőt adott a betegség, a kezelések elviseléséhez, reményt nyújtott az érzéshez: még van idő, van jövő.

Most nagyon fáj, hogy elveszítettünk. De hidd el, már nem válhat semmivé, amit elindítottál. Mint egy lenyomat a lágy anyagban, ami egyre szilárdabbá válik, úgy marad velünk, amit fontosnak tartottál.

Isten kísérjen utadon, Réfy Vilmos, nyugodj békében.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

A legnépszerűbbek

Elmélkedés mindenszentek napjára

Már rövidebbek a nappalok. A fák színes díszruhába öltözve búcsúznak a nyár éltető melegétől. Még néhány hét és hideg északi széllel beköszönt...

Az Aktív Épületgépészeti- és Szerszám Áruház megújulva várja Önt!

20 éve van jelen Kalocsa életében az Aktív Kft. A Bátyai út 61-ben lévő Aktív Áruházban a lakosság...

Emlékek, búcsú Réfy Vilmostól

Szurkoltam neked. Bíztam a gyógyulásodban, ahogyan te is, mindvégig. Erős voltál, mindig előre néztél, és az utolsó percig figyeltél mindarra, ami ebben...

Ön sem szokott emlékezni 200 millió forint elköltésére?

RÖVIDEN Az október 22-i testületi ülésen Király Róbert kérdést intézett a polgármesterhez. Az után érdeklődött, hogy a...

Az Ünnep két arca

Megemlékeztünk 1956 Hőseiről. Ki így, ki úgy… Mi kalocsaiak Font Sándortól hallottunk egy történelem órát, melyben...