2024 július 24. szerda
KezdőlapKözéletÚjabb bejelentés az időközi választások kapcsán

Újabb bejelentés az időközi választások kapcsán

A mai napon délelőtt dr. Tóth Roland a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület nevében rendkívüli sajtótájékoztatót tartott.

A Kalocsa 7-es számú választókerület megüresedett helyére már hetekkel ezelőtt bejelentkezett dr. Tóth Roland visszalépéséről tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit.

 Döntését az esélyek reális felmérésével, és a felfokozódott politikai hangulattal indokolta.

A Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület a 7-es választókertületben lakó, független dr. Vincze Andrást tartja elfogadható esélyes jelöltnek, ezért szimpatizánsaikat is dr. Vincze András támogatására buzdította.

Ezzel a bejelentéssel dr. Vincze esélyei tovább nőttek. Mint ahogy tegnapi tudósításunkból értesülhettek róla, a Békés Kalocsáért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Szövetségben Városunkért Egyesület közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem indítanak saját jelöltet azért, hogy esélyt adjanak az egy az egy elleni választási megmérettetésnek.

A Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület csatlakozott – még ha külön úton is – ehhez a törekvéshez.

Így a pillanatnyi állás szerint a 6-os vk-ben lakó, a Fidesz-KDNP-KJE által támogatott tanárnő, Arnold Adrien, és a 7-esben élő jogász, dr. Vincze András indul a választókerület képviselői helyéért.

A 2019. októberi választáson dr. Vincze már megmérette magát, és akkor mindenki legnagyobb meglepetésére csak néhány szavazattal maradt el a győztes Jánosi György szavazataitól.

A szeptemberi választás reális eséllyel főpróbája lehet egy 2022-es nagy Összefogásnak!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek