2024 április 13. szombat
KezdőlapPolitikaÚj civil szervezet állított jelöltet az őszi időközi választásra

Új civil szervezet állított jelöltet az őszi időközi választásra

Július 5-én, vasárnap sajtótájékoztatón jelentette be dr. Bagó Zoltán önkormányzati képviselő, hogy új civil szervezet alakult a városban „Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület” néven. A frissen létrejött szervezet elnökeként megfogalmazta, miért tartották szükségesnek az egyesület megalapítását, és milyen érdekeket, értékeket kívánnak képviselni a jövőben.

Bagó elmondta, hogy egyesületük a a pártokon kívül gondolkodó, a kalocsai közélet iránt érdeklődő állampolgárok képviseletét szeretné ellátni.

A szervezet életrehívásának többek között 4 fő indoka volt, tájékoztatta a megjelenteket Bagó.

  1. Új klientúra megjelenése A választások óta egy új klientúra jelent meg a városban. Látható, hogy hogyan próbálják meg megkaparintani a városi pozíciókat
  2. Zsákmányszerzés Többek között a Vagyonhasznosító Kft. területén számos olyan személycsere történt illetve olyan szerződések köttettek, melyek a fent nevezett érdekkör zsákmányszerzését szolgálják
  3. Látszatpolitizálás A vagyonkezelés és a város irányítása kimerül a közösségi médiában megjelentetett, jól beállított fotókban. Ilyen pl. a facebookon pózolás vállalkozói felajánlásokkal, mintha az a saját tevékenység lenne. Azaz sok a látszat, kevés a tartalom.
  4. A választási ígéretek csírája sem látszik 1 év eltelt a választások óta, de a költségvetésben az önként vállalt és kötelező feladatok fedezésére már most 100 milliós mínusz van. És a hangzatos választási ígéretek vonatkozásában további 100 millió hiányzik. “Azzal etetik a népet, hogy itt minden szép és jó”
Dr. Bagó Zoltán nyilatkozata

A Kalocsai Lokálpatrióták Egyesülete máris jelöltet nevezett meg, aki versenybe száll a 2020. március 31-el posztjáról lemondott Jánosi György önkormányzati képviselő helyéért a szeptemberi időközi választáson. A kalocsai származású, Kecskeméten praktizáló dr. Tóth Roland ügyvéd részletes életrajzzal, pályája állomásait felsorolva mutatkozott be a sajtó képviselőinek, majd megindokolta a jelöltség vállalásának okait, és, hogy – hangsúlyozottan pártpolitikától mentesen – miben kívánja képviselni az érintett, kertvárosi körzet érdekeit, valamint miben látja a városrész fejlesztésének lehetőségeit.

Dr. Tóth Roland nyilatkozata

A sajtótájékoztatóra a 6300.hu szerkesztősége nem kapott meghívást, így olvasóink sokoldalú tájékoztatása érdekében a hírhez mellékeljük a Korona FM 100 hanganyagát.

Fő kép forrása: Kalocsa TV, Youtube

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek