2021 május 16. vasárnap
Kezdőlap Közélet "Nem mindennapi, ahogy szexuális zaklatásáról beszámolt a magyar pap" - KlubRádió

“Nem mindennapi, ahogy szexuális zaklatásáról beszámolt a magyar pap” – KlubRádió

Ma reggel a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában készült egy riport Urfi Péterrel, a 444.hu újságírójával, aki több, egyházon belüli zaklatási ügyet feltárt már, a napokban pedig arról jelent meg egy cikke, hogy a kalocsai érsekség egyik papja nyilvánosan, Facebook-posztban vádolta meg elöljáróját, Bábel Balázs érseket és több egyházi személyt, hogy tudtak az ellene elkövetett zaklatásról, mégsem tettek megfelelő lépéseket.

A konkrét kalocsai ügy felvázolása után az újságíró mesélt arról, miért nehéz felderíteni a kalocsaihoz hasonló eseteket. Ugyanakkor örül annak, hogy a világegyház, a Vatikán, amely a botrányok hatására újabb és újabb intézkedéseket hoz, tolja a magyar egyházat is afelé, hogy tegyen valamit.

Urfi Péter szerint ma már jobb a helyet, mint 1,5 évvel ezelőtt, amikor elkezdte cikksorozatát. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia általánosságban bocsánatot kért az áldozatoktól, és egy vatikáni rendelkezés, illetve Ferenc pápa hatására létrejött egy bejelentő hálózat, amelyen keresztül magának az egyháznak lehet jelenteni a visszaéléseket.

- Hirdetés -

Történtek előrelépések, de az esetek kezelése továbbra is azt mutatja, attól még, hogy valaki ellen bejelentés érkezett – amely szerint gyereket vagy fiatal embert molesztált –, adott esetben tovább szolgálhat papként.

1 hozzászólás

  1. A bocsánatkéréssel el van intézve egy szoptatás,vagy egy seggbe dugás!!!!???? Vicc ez a kibaszott egyház.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek