2024 május 20. hétfő
KezdőlapKözéletMájusi büszkeségeink

Májusi büszkeségeink

Másfél hónap a digitális oktatásban: lassan hozzászoknak már tanárok és diákok egyaránt, hogy ezt a nem mindennapi rutint elfogadják. Április-május a Kalocsai Szent István Gimnáziumban hagyományosan rengeteg programmal, ballagással, érettségivel telik. Ezeket idén másként éltük meg. Virtuális ballagási ünnepséget tartottunk, amelyet nagyon sokan a számítógép mellett ülve könnyeztek végig, de nagyon büszkék vagyunk azokra a diákokra, akiket négy éves munkájuk alapján megjutalmaztunk:

Kitűnő tanulmányi eredményéért Pirisi Gréta, Kiss Csenge és Ujvárosi Márta Zsófia;

Sportban elért eredményeiért Mészáros Lili és Kis-Vén László;

Közösségi munkájukért: Kovásznai Ádám, Csányi Kitti, Maros Bence Márk, Miks Dorka, Szigeti Anna, Busa Barbara, Flórián Zsolt;

Kulturális munkáért: Andriska Gergő, Eleki Gréta, Fekete Tamás, Bajusz Fanni, Gácser Jázmin Szabina,

Kántor Jessica, Katona Petra, Argat Luca, Benkő Gergely, Csikós Réka, Fekete Marcell, Grőb Gréta, Schramm Eszter és Szentesi Dániel;

Közösségi és kulturális munkáért: Matos Sára Anna és Vörös István Andor

Versenyeredményekért: Molnár Gergő részesült jutalomban.

A Jó tanuló-jó sportoló elismerést Tóth Ernák, iskolánk legrangosabb kitüntetését, az István- Plakettet pedig Pirisi Gréta vehette át.

Az alsóbb évesek sem tétlenkednek a „távtanulás” mellett: akik valamilyen tudomány iránt különösen érdeklődnek, tanulmányi versenyeken vehetnek részt, igazodva természetesen a megváltozott oktatási rendszer szabályaihoz.

Stefánium I.-nek nevezte el magát az a három diák, akik a Mathias Corvinus Kollégium szervezésében az Országos Problémamegoldó Versenyen vettek részt. 2020 elején több forduló után kiváló teljesítménnyel jutottak az országos döntőbe, amin végül online formában tartották meg előadásukat Magyarország második világháborúba lépéséről. A több mint 300 csapatból Benkő Gergely, Molnár Gergő és Vörös István Andor a 4. helyen zárta a versenyt.

A Budapesti Műszaki Egyetem Fizika mindenkinek 2020 elnevezésű országos csapatversenyén diákjaink, a Kitalátorok nevű csapat tagjai (Ambrus Attila, Babucsik Tamás, Horváth Zsombor) a fizika jelenlétét a műszaki életben egy meglepő téma választásával mutatták be, pályamunkájuk címe: A tojás a fizikában. A fiúkat a versenyre beküldött anyag értékelése után behívták az április 2-i budapesti döntőbe, ám a veszélyhelyzet miatt a zsűri úgy döntött, a pályamunka ötletessége, igényessége és szakmaisága alapján hirdet végeredményt: harmadik helyezést értek el.

Helfrich Ágnes 11. B osztályos tanulónk a csillagászat iránt érdeklődik és alkalma nyílt részt venni a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület által meghirdetett online vetélkedőn. A jelentkezés után a szervezőktől megkapta a feladatokat, amelyeket a Redmenta felületén kellett megoldania és visszaküldenie. Ági színesnek és érdekesnek találta a feleletválasztós, számolós feladatokat, és végül negyedik helyezést ért el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek