2024 június 12. szerda
KezdőlapKözélet40 nap alatt a Föld körül, avagy mire jó egy lufibicikli?

40 nap alatt a Föld körül, avagy mire jó egy lufibicikli?

Érdekes felhívást tett közzé az az International Spring Bike: a Pécsi Egyetemmel közösen „40 nap alatt a Föld körül!” címmel indítanak akciót az országban. A kezdeményezésről ez olvasható a szervezet Facebook oldalán:

„Országos kezdeményezést indít a ​Pécsi Tudományegyetem. Május második napjától egy 40 napos Föld körüli “biciklitúrára” hívják az INTERNATIONAL SPRING program szervezői az ország kerékpározóit.
Szobabiciklivel, túra-, vagy országúti kerékpárral, esetleg vízibiciklivel – a járványügyi előírások figyelembe vételével – tegyünk meg együtt 45.075 kilométert!  Nincs más dolgod, mint tekerni!

Tölts le bármilyen kerékpáros applikációt a telefonodra és a megtett távot screenshot kép formájában töltsd fel az International Spring Bike 2020 oldalra.

Ha szobakerékpárod van, csak le kell fotóznod a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltöltened.  Minden nap összegezzük a megtett kilométereket és beszámolunk, hogy éppen merre “járunk”.

A legtöbb egyéni kilométereket megtett sporttársak PTE ajándékcsomagot nyernek!

Gyere és tekerjük körbe együtt a világot!”

Norbi, a vaklufis

Minderről Lakatos Norberttől, azaz a Vaklufistól hallottam először, akit a Pécsi Egyetem felkért, hogy hajtogasson az eseményre egy lufibiciklit. Nem volt kérdés, hogy megteszi, és május 10-ére, vasárnapra el is készült a mű. Az egészen hihetetlen látványt nyújtó „jármű” készítéséről faggattam Norbit:

– A tervezés és a tervezés alatti hajtogatás 3 nap, a hajtogatás 5 óra volt. Körülbelül 80 darab lufit használtam el, amik környezetbarát lufik!

Norbi, nemrég beszélgettünk arról, hogy te is otthon ülsz a kényszer-bezártságban. Változott valamit a helyzet azóta?

– Sajnos, nem. A korábbi rendezvényeimet lemondták, és érzékenyítő előadásokat sem tarthatok! Nagyon jó volna, ha kaphatnék megrendeléseket különböző alkalmakra lufifigurák készítésére, hiszen én aztán igazán „home office” dolgozom, itthon bármit meg tudok valósítani – és bevallom, a bevételre nagy szükségem volna. Kisebb, 3-5 lufiból álló figurákat el tudok postázni, Siklós 30 km-es körzetébe ki is szállítom, de akár Kalocsára, és a város 30 km-es körzetébe is.  Nagyon örültem az International Spring Bike felkérésének, de a lufibiciklit nem pénzért készítettem!

Vállalkozó kedvű, bármilyen -ciklin kerékpározók éljenek ezzel a különleges lehetőséggel, és járják be a Földet, akár otthon tekerve!

Akinek meg ez nem megy, gondolja át, hátha tudna olyan ajándékot rendelni Norbinál, aminek a készítő is örülne, és a megajándékozott gazdagabb lenne egy különleges lufi-kompozícióval. Ahogy én Norbit, a Vaklufist elnézem, tényleg nem ismer lehetetlent…

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek