2024 július 20. szombat
KezdőlapKözéletCivil felajánlás a helyi kórháznak

Civil felajánlás a helyi kórháznak

„Társadalmi felelősségvállalás és példamutatás”

Kerpács Rezső, a Küzdősport és Kulturális Egyesület Elnöke. Ebbeli minőségében 25000 forintot, mint a NestKerCom KFT. ügyvezető igazgatója 50000 forintot ajánlott fel a Kalocsai Szent Kereszt Kórháznak a koronavírus járvány elleni védekezés céljaira.

– A koronavírus elleni védekezés során életünk gyökeresen változott meg, és olyan megoldásokat követel a mindennapok során melyekre a mi életünkben eddig nem volt példa – indokolta döntését Kerpács Rezső – A Kormány és az Operatív törzs által hozott intézkedések, illetve a különleges jogrend bevezetése szabályozza az életünket a megváltozott körülmények idején, ezzel elősegítve a járvány kordában tartását.

Ebben a helyzetben a jogkövető magatartás mellett a társadalmi felelősségvállalás és a példamutatás lehet a kiút a jelenlegi helyzetből. Hogy milyen lesz, a helyzet a járvány után, az csak rajtunk múlik, ahogy az is, hogy a jelenlegi helyzet mennyire eszkalálódik, és mennyi áldozatot követel. Ha karnyújtásnyi távolságban képesek vagyunk hatni, az a jelenlegi világméretű helyzetet tekintve a világra kiterjedő hatásmechanizmust eredményezhet. A támogatás felajánlása először akkor merült fel bennem, amikor olvastam Conor McGregor világbajnok MMA* harcos hasonló kezdeményezéséről.

A Szent Kereszt Kórház nevében Szívós Etelka, jelenleg ápolási igazgatóhelyettes, április 1-jétől az intézmény megbízott vezetője elfogadta, és hálásan megköszönte a felajánlott támogatást.

Aki nem ismeri a felajánlás mögött álló szervezeteket, azoknak eláruljuk, hogy a Küzdősport és Kulturális Egyesület tagjai között gyermekek és felnőttek is vannak, többféle sportágat képviselnek, a küzdősportok közül a brazil jiu jitsut művelik. Az említett NestKerCom pedig közösségi mobil alkalmazás fejlesztésével foglalkozik.

*Az MMA angol kifejezéssel mixed martial arts – magyarul kevert harcművészetet jelent. Olyan küzdősport, amely megengedi az ütést, a rúgást, és a földharcot, állva, vagy akár a földön is. Különféle küzdősportok és harcművészeti ágak technikáit alkalmazzák az MMA harcosai, innen a név.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek