2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapKözéletHa segítség kell

Ha segítség kell

A koronavírus járvány sokként zúdult ránk az utóbbi hetekben, naponta kapjuk a döbbenetes híreket, és egyre többet szorongunk, egyre jobban bezárkózunk – utóbbi bizony elkerülhetetlen.

A sok elkeserítő hír mellett jó látni, hogy az első megrázkódtatás után többen azt kezdték keresni, hogyan tudnák hasznosság tenni magukat azok érdekében, akik segítségre szorulnak – enyhítve ezzel a kiszolgáltatottság érzését.

Az egyik ilyen helyi kezdeményezést Bolváriné Gärtner Anikó hívta életre egy már amúgy is formálódó közösség tagjaiból – talán már hallottak a Reformáló Ételdoboz mozgalomról, melynek megvalósítása most elhalasztódott a járvány miatt. A közösség neve: Kalocsa Összefog.

– Nagyon örültem annak, hogy milyen sokan mozdultak meg a hívó szóra – Bolváriné Anikó foglalja össze, mi történt az ötlet felvetése óta – 25-30 naprakész cselekvő tagunk van, ez a létszám szükség esetén akár ötven főre is fokozható. Első megbeszélésünk óta összeállítottunk egy bemutatkozó szórólapot, amelyet a Selecta Kft. ingyenesen ki is nyomtatott. Aktivistáink gondoskodnak arról, hogy ezek eljussanak az emberekhez. Gyógyszer kiváltást, bevásárlást tudunk vállalni, egyik aktivistánk egy élelmiszer-üzlettel, egy másik gyümölcs-zöldség beszerzéssel tud hatékonyan közreműködni. Folyamatosan igyekszünk ellátni aktivistáinkat ellátni maszkkal, fertőtlenítő folyadékkal, védőkesztyűvel. Minden segítőnket arra kértük – és bárkit, akinek ilyenről tudomása van -, hogy juttassa el a segítségre szorulókhoz elérhetőségeinket, illetve hozzánk azt, hogy kit keressünk meg ezzel az új, és természetesen ingyenes támogatási móddal.

A „Kalocsa Összefog” elérhetőségei: 06 30/ 287 9571; 06 70/ 459 6739, és a Facebookon a Kalocsa összefog oldalon.

https://www.facebook.com/groups/kalocsaosszefog/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek