2023 szeptember 23. szombat
KezdőlapKözéletA védekezés új szakasza: lakhelyelhagyási tilalom következik?

A védekezés új szakasza: lakhelyelhagyási tilalom következik?

A közmédia a kora délutáni órákban arról adott több helyszínről hírt, hogy az utcák, a kávézók(!), üzletek parkolói tele vannak, a home office és a digitális tanítás résztvevői kirándulnak, játszanak, és a riporteri kérdésre például azt válaszolják, hogy levegőre azért szükség van.

Sajnos, a napok óta tartó figyelmeztetések nem érték el céljukat, így tulajdonképpen lehetett rá számítani, hogy erre válaszolva a védekezést irányító szakemberek kezdeményezni fogják szigorítást, a lakhelyelhagyási tilalom bevezetését, hiszen úgy idehaza, mint külföldön már belátták: az igen gyorsan terjedő járvány lassításának leghatékonyabb módja, ha az emberek otthon maradnak, a legkisebbre szorítva a személyes találkozásokat!

Várható volt, hogy mivel az operatív törzs szokásos, 15 órakor megtartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök fog bejelentést tenni, már az előzőkben vázolt intézkedésről lesz szó. Híradásokban a délelőtti kormányüléssel kapcsolatban elhangzott, hogy azt a miniszterelnök többször megszakította, folyamatosan tárgyalt a román és bolgár kormányfővel, valamint az osztrák kancellárral.

Orbán Viktor miniszterelnök a facebook oldalán kezdte meg bejelentését, mely forrás a hatalmas leterheltség miatt azonnal lefagyott.

A bejelentést azóta is várjuk, azonnal továbbítjuk, ha érdemi információt kapunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek