2024 július 16. kedd
KezdőlapKözéletKalocsán is elmarad a március 15-i megemlékezés és szavalóverseny

Kalocsán is elmarad a március 15-i megemlékezés és szavalóverseny

Az országos megemlékezésekhez hasonlóan Kalocsán is elmarad az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezendő ünnepség és a városi szavalóverseny is. Az alábbiakban olvasható dr. Filvig Géza polgármester ezzel kapcsolatos tájékoztatója.

“Tisztelt Kalocsaiak!

Szeretnénk értesíteni a lakosságot, hogy elmarad a kalocsai március 15-i ünnepség és a városi szavalóverseny.

Kalocsa Város Önkormányzata a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító Operatív Törzs szakmai ajánlását megfogadva úgy döntött, hogy nem tartja meg a 2020. március 15-i városi ünnepséget és városi szavalóversenyt, hiszen a fertőzés veszélyének csökkentése, valamint a kalocsaiak egészségének védelme most a legfontosabb feladat.

Istennek hála, továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről Kalocsán. Ebben a helyzetben – mint minden nagy lélekszámú esemény – úgy a március 15-i ünnepség megtartása is kockázatot jelentene.

Arra kérjük a lakosságot, hogy hiteles hírekért a koronavirus.gov.hu kormányzati internetes oldalt keresse, kövesse figyelemmel az Operatív Törzs, illetve a kormány hivatalos közléseit. Arra kérjük a kalocsai polgárokat, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt saját és környezetük egészségének védelmében. A legtöbbet akkor tehetjük, ha odafigyelünk magunkra és embertársainkra, különös tekintettel az idősekre és a gyermekekre.

Természetesen városunk közössége nevében Kalocsa Város Önkormányzata az ünnepi testületi ülésen le fogja róni tiszteletét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Megértésüket köszönjük!

Kalocsa, 2020. március 10.

Tisztelettel:

Dr. Filvig Géza s.k.
Kalocsa város polgármestere”

Fotó forrása: kalocsa.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek