2024 június 12. szerda
KezdőlapKözéletOrszágosan, így Kalocsán is látogatási tilalom lépett érvénybe

Országosan, így Kalocsán is látogatási tilalom lépett érvénybe

“Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes. “

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ​

Dr. Mócza György, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház főigazgató helyettesének hivatalos közleménye:

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza összes osztályán teljes körű látogatási tilalmat rendelek el az országos tisztifőorvos határozatával összhangban 2020. március 9-én, 8:00 órától, visszavonásig.

A kórház egyes osztályain elhelyezett betegek esetlegesen másik osztályon lévő betegtársaik, ismerőseik látogatása tilos!

Az intézménybe felvett betegek kizárólag az adott osztály kórtermeiben, illetve közösségi helyiségeiben tartózkodhatnak.

A kórház területére gépkocsival csak parkolási engedéllyel rendelkező kórházi dolgozók hajthatnak be, illetve parkolhatnak. A kórházba felvételre kerülő betegek parkolása is kizárólag a kórház területén kívüli közterületeken lehetséges.

A járóbeteg szakrendelőket és diagnosztikai egységeket kizárólag az intézmény Kossuth Lajos utcai főbejárata felől lehet elérni, a járóbeteg szakrendelőből tilos a kórház területére lépni!

Nyomatékosan felhívom a betegek és hozzátartozóik figyelmét, hogy a fenti korlátozó rendszabályok be nem tartása büntetőjogi felelősségre vonást eredményezhet.

A rendelkezés betartása valamennyi betegünk érdekét szolgálja, a rendszabályokhoz való önkéntes igazodást ezúttal is köszönöm.

Amennyiben a látogatási tilalomban változás áll be, arról újabb közleményben tájékoztatom a nyilvánosságot.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek