2024 május 21. kedd
KezdőlapMixBoldog Nőnapot!

Boldog Nőnapot!

Március 8. Ezen a napon köszöntjük fel a Nőket, ünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot.  Több ezer év eltelt addig, amíg az 1857-es események felnyitották végre szemünket, hogy egyenlő jogokat és lehetőségeket érdemelnek. Manapság már a nők elleni erőszak, a nőket érő családon belüli erőszak, a munkahelyi szexuális zaklatás, a prostitúció elleni tiltakozás jelképévé vált ez a nap.

De mit is jelent nekünk a Nő? A másik nem, az oldalbordánkból teremtett segítőtárs vagy valami megfoghatatlan, rejtélyes nőiesség, ami belőlünk genetikailag hiányzik és ezért nem is érthetjük ?

Nos, a Nő mindenféleképpen egy csodálatos teremtmény, akit az élet színpadán minden szerepben szerethetünk! Aggódó anya, figyelmes szülő, az otthon melegének oltalmazó asszonya, hűséges feleség, tüzes szerető, gyöngéd embertárs.

A bókokból lehetetlen kifogyni, de ez a nap arra való, hogy ezeket a jelzőket egy apró tettel, egy kis figyelemmel, egy csöppnyi gondoskodással megháláljuk és megköszönjük nekik.

Férfi társaim, fiúk, apák, lepjük meg a Hölgyeket egy szál virággal, és szóljon ez a nap csak nekik és csak róluk, mert megérdemlik!

Csáth Géza szavaival valamennyi Nőnek kívánok Boldog Nőnapot:

“A női lélek nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek