2024 május 21. kedd
KezdőlapKözéletKalocsa Velük erősebb lesz, és egy műfüves pályával kevesebb

Kalocsa Velük erősebb lesz, és egy műfüves pályával kevesebb

Nem véletlenül tettem ki kormánypárti polgármesterünk kampány-jelszavát, hiszen ezzel a mondattal próbálta meggyőzni a választókat. Nem sikerült, mivel többen most sem szavaztak az általa képviselt kormányzati vonalra, de a győzelemhez – dr.Bagó és Faragó által képviselt és sikeresen végrehajtott megosztás révén – ez is elegendő volt.

„Kalocsa kisvidéki városból délvidéki centrum lesz, és ehhez a pénzügyi támogatás is jön.” -ezeket hallottuk az összes minisztertől, aki idelátogatott.

Úgy éreztem, hát akkor merjünk nagyot gondolni, és az általam elnökölt Kalocsai Futball Club pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél 70 %-os támogatottsági intenzitású pályaépítési programra, melynek eredményeként a lepusztult, a vakondok és a gaz által már-már legelővé vált edzőpálya megújulhat és egy korszerű 72×111 méter méretű, megvilágított, mai követelményeknek mindenben megfelelő műfüves pályát használhatna a város. Így méltó lehetne nevéhez a KSE Pálya is, igazi Sport- és Szabadidőközponttá válna. Persze nagyon sok egyéb előnye lenne ennek a pályának, használhatná egyesületünkön kívül az egész utánpótlás korosztály (Méhecskék), a megyei 3. osztályú fiókcsapatunk is, de a közoktatás és az óvodák testnevelési órákra is használhatnák integrálva a már jól működő óvodai és iskolai Bozsik-programmal. Emellett a pálya betölthetne egy kiegészítő szerepet, mivel mentesítené az élőfüves pályánk erős igénybevételét és alkalmat adna arra, hogy a center pályát 40 éves használat után végre felújíthatnánk, amire szintén pályázati lehetőséggel szerettünk volna élni. Így a felújítás alatt is zavartalanul tudtuk volna folytatni az edzési és versenyeztetési feladatainkat.

Az ügyben a svéd csavar akkor jött, amikor kormánypárti és város előrehaladásáért küzdő képviselő-társaim a gumitörmelék rákkeltő hatásáért aggódtak, de a több száz magyarországi és európai pályán alkalmazott, sőt már Kalocsán 2 óvodában kiépített ugyanilyen műszaki tartalmú pályán játszó gyerekekért nem.

Következő aggodalmas felszólalás azt firtatta, hogy a KFC kizárólagos használatával elesnek a szabadidőt focival eltöltő családok ettől a lehetőségtől. Megnyugtatok mindenkit, hogy 15 éves  K Ö T E L E Z Ő  sporthasználatot kell biztosítani és az önkormányzat törzsvagyonának részét képező ingatlanon történő beruházásra tekintettel a pálya az üzembe helyezését követő 30 napon belül a beruházás értékéről szóló megállapodás megkötése mellett a helyi önkormányzat tulajdonába fog kerülni, azaz rögtön gyarapodott volna a város.

Polgármester Úr felszólalásában többször is tévesen aggódott a kötelezettségvállalás miatt, ugyanis tulajdonosi hozzájárulást és nem az önerő előteremtését kértem, arra a pályázat esetleges megnyerése után nyílnak újabb pályázati lehetőségek. A pályázat elnyerése ugyanis nem azonos annak kötelező végrehajtásával.

Felszólalását folytatva nem érezte indokoltnak és úgy vélte nem előnyös a városnak és az önkormányzatnak a pályázat. Ennek ellenére Kecskeméten már 3 ilyen épült, de, Baján, Jánoshalmán, Kiskunhalason, Lajosmizsén, Mélykúton, de Soltvadkerten is ezt másképp gondolták. Kecel és még több város is az idén pályázik erre.

Zárszóként pedig kész tényként megindokolta, hogy az Önkormányzatnak nincs és nem is lesz arra kerete, amit még el sem nyertünk!

Tehát Polgármester Úr már látja a sötét jövőt!? Az ígéretek ellenére Kalocsa kevesebb lesz egy korszerű műfüves nagypályával!

-addig is éljenek a vakondok tovább!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek