2023 október 2. hétfő
KezdőlapKözéletMi lesz veled, Tesco?

Mi lesz veled, Tesco?

  Nyitásakor nem kedveltem a Tesco-t, de mostanára „rászoktam”.

Egyik oka, hogy sokfelé járok az országban, és Tesco szinte minden városban van. Egy biztos pont az utazónak, általában a város szélén. A hosszú autózás után jó megállni a nagy parkolójában, venni némi harapnivalót, innivalót, és nem utolsósorban használni a nyilvános mosdóját.

 Az utóbbi 1-2 évben észrevettem valami furcsát. Az igazán nagy Tesco-k kezdtek zsugorodni. Azt tapasztaltam, hogy a belső tér folyamatosan csökken, polcokkal választanak le egyre nagyobb területeket, ahol már csak raktározás folyik.

 Pár éve felröppent a hír, hogy esetleg ki fog vonulni Magyarországról az angol tulajdonban lévő üzletlánc!

Az angolok Brexit (szóösszetétel: British (magyarul ‘brit’) + exit (‘távozás’, ‘kijárat’) szavazása csak erősítette a pletykát, de a legtöbben képtelenségnek gondoltuk ezt a forgatókönyvet.

 Az elmúlt hetekben legalább 20 Tesco-ban jártam az országban, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy valami nem stimmel! Nem találom az általam megszokott termékeket, és nem azért, mert átpakolták (ezt nagyon utáltam), hanem mert NINCS! Félig, vagy teljesen üres polcok között keresgélünk, hiába!

 Az elmúlt vasárnap a kalocsai áruházban voltam. A zöldség- gyümölcs osztályon egy hölgy mások számára is jól hallhatóan, az üres banános polcok előtt azt mondta a férjének:

„Úgy látom, a Brexit már ideért!”

Tényleg már az angolok múlt heti, unióból való kilépése gyűrűzött be hozzánk?

Kártyavárként fog összedőlni ez a hatalmas, több országban fölépített áruházlánc? Vagy „csak” gazdát cserél?

Sok ezer munkavállalót, és több millió vásárlót érintő kérdés ez!

Bevallom engem is foglalkoztat!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek