2023 október 1. vasárnap
KezdőlapKözéletLegyen, vagy ne legyen?

Legyen, vagy ne legyen?

Kedden az önkormányzatnál bizottsági dömping volt, egymás után zajlottak az ülések, ki sem hűltek a székek.

Ezen a napon debütált a 6300.hu hírportál legújabb szolgáltatása, betekintés a kulisszák mögé, avagy bizottsági ülések élőben!

Először több kormánypárti képviselő nemtetszésének adott hangot a kamera láttán, de Jegyző úr tisztázta a jogi helyzetet, elmondta, hogy Ők közszereplők, és a bizottsági ülések is minden értelemben nyitottak.

Érdekes, hogy először a testületi ülés élő (live) közvetítése is megrökönyödést váltott ki egyesekből, mára pedig már a Polgármester úr is magáévá tette a szokást, ezt ma, a Képviselő-testületi ülésen talán meg is tapasztalhatjuk. Bízunk benne, hogy így lesz a bizottsági ülések közvetítésével is!

Legyen, vagy ne legyen durrogtatás, azaz tűzijáték, az előterjesztésem erre irányult.

Bíztam benne, hogy a tavalyi nagy lendület még kitart, főleg mert jól látszik, hogy a helyi rendelet nem képes szabályozni a kérdést, ezt maga a korábbi beterjesztő, Simon Zoltán alpolgármester úr is több interjúban elismerte.

Reméltem – már csak azért is, mert személyesen megtisztelte az ülést -, hogy még most is fontosnak érzi a megoldás keresését! Az Ő véleménye sajnos nem derült ki a bizottsági ülésen, de frakció társai egyhangúlag elvetették a tényleges megoldásra irányuló javaslatomat!

A Jogi Bizottság tagjai közül egyedül Bagó Zoltánnak volt eljárásjogi aggálya az előterjesztéssel kapcsolatban, a szavazáskor valószínűleg ezért tartózkodott. Dr. Körmendy Szabolcs aggályosnak tartotta portálunk reprezentatív felmérését, számára 314 ember elutasítása (457 szavazóból ez majdnem 70 %-t jelent, de emellett 91 ember visszaadná az Önkormányzatoknak a döntés jogát és csak 48-n azaz 10 % támogatta továbbra is) nem győzte meg. A többi bizottsági tag hozzászólás nélkül elutasította az előterjesztésemet.

Csak azt nem értem, most nem fontosak a nyugalomra vágyó emberek, a riadtan menekülő állatok? Talán a benyújtó személyével van a baj ?

Keresni kell a módját annak, hogy a városi többség akarata érvényesüljön tűzijátékkal kapcsolatban! Az önkormányzati többség, a Jogi Bizottság állásfoglalása alapján arra szavaz, hogy minden jó úgy, ahogy van!

A Jogi, Ügyrendi és Európai Kapcsolatok Bizottság elnöke: Jánosi György; tagjai: dr. Körmendy Szabolcs,Tihanyi Tiborné, dr. Bagó Zoltán; külső tagok: dr. Balás László, dr. Király Krisztina, Farkas Péter.

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem találom a szavazás végeredményét! Talán az is érdekelné az embereket! Az internetes szavazásra gondolok, nem a bizottságira!

  2. Engem az is érdekelne, hogy a 314 elutasító szavazó közül mennyi volt a kalocsai, mennyien voltak azok akik több profillal rendelkeznek és mindegyik profiljukkal adtak le szavazatot. Ez azért érdekes mert elég sok kamuprofil írogat a ti oldalaitokon és valószínű, hogy ők is szavaztak.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek