2024 július 16. kedd
KezdőlapUncategorizedszenzáció, kis sz-szel az elején

szenzáció, kis sz-szel az elején

Január 17-én Kalocsa polgármestere, dr. Filvig Géza a közösségi média oldalán bejelentette, hogy ezentúl a Facebookon, élő videóval kívánja közvetíteni a testületi üléseket. A hírre a követői szenzációként és egyedülállóként tekintenek. A 6300.hu szerkesztősége pedig, mint mindig, most is tiszta vizet önt a pohárba.

dr. Filvig Géza bejegyzése (forrás: facebook.com)

Oldalunk indulásakor többek között célul tűztük ki magunk elé azt, hogy minden nyilvános önkormányzati gyűlést (testületi üléseket, közmeghallgatásokat) élőben közvetítünk a közösségi médiában. Mindezt annak érdekében tettük, hogy a városvezetés munkáját közelebb hozzuk az emberekhez, valamint jobban beleláthassanak a döntési mechanizmusokba. A kezdeményezésünk óriási sikert aratott, több ezren látták az élő adásainkat.

A kérdés természetesen nyitott, mi célból kell két csatornán is közvetíteni az eseményeket? Egyesek szerint az önkormányzat kényszerpályára került, mert nem hagyhatták, hogy egy tőlük független médiumon keresztül értesüljenek az emberek az önkormányzati munkáról. Mi a 6300.hu-nál szeretnénk azt hinni, hogy csak arról van szó, hogy rájöttek, az embereket igenis érdekli, hogy mi is történik az üléseken? Hogy tudni akarják, a képviselők valóban a lakók érdekeit képviselik-e? És rájöttek, hogy 2020-ban már nem lehet az emberek tájékoztatása nélkül várost irányítani.

A 6300.hu büszke arra, hogy ihletet adhatott a Polgármester Úrnak. Számos ötletünk van még, amit képviselőink a jövőben is beépíthetnek mindennapi tevékenységükbe, elősegítve ezzel, hogy munkájukra nagyobb rálátást kapjunk. Ez mindannyiunk érdeke.

Összegezve tehát, civil kezdeményezésünknek igenis látható hatása van a városvezetésben. Minden olvasónkat biztosíthatjuk afelől, hogy ez még csak a kezdet…

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek