2023 szeptember 27. szerda
KezdőlapKözéletIfjú újságírók a Szent István Gimnáziumban?

Ifjú újságírók a Szent István Gimnáziumban?

A Mediaworks által meghirdetett Sajtó és Tanulás (SÉTA) program díjátadóján vehettek részt a napokban a verseny díjazottjai. A Petőfi Népe szerkesztőségében tartották meg a megyei középiskolás diákok között meghirdetett vetélkedő ünnepélyes díjátadóját.

A versenyzők egy hónapon keresztül írhatták cikkeiket, melyek a Petőfi Népében és weboldalukon, a baon.hu-n jelentek meg.

Torgyik Tamás átveszi a díjat Ökrös Csabától

A díjátadón Ökrös Csaba főszerkesztő adta át a három legjobb diákújságírónak járó díjat, valamint a legjobb iskolának járó 150 ezer forintos Edenred ajándékutalványt. Ez utóbbit a Kalocsai Szent István Gimnázium csapata vehette át, melynek tagjai: Argat Luca, Grőb Gréta, Bagó Soós Liliána, Matos Sára, Farkas Anna, Rigó Dorottya.

Az egyéni megmérettetésben első helyezettnek járó oklevelet, az aranytollat és a 25 ezer forintos Libri könyvutalványt Farkas Anna, a Kalocsai Szent István Gimnázium tanulója nyerte.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a versenyt. Örömmel vetettem bele magam ősszel az írásba. Igyekeztem a vetélkedő egy hónapos időtartama alatt olyan témákat választani, amik nem csak engem, a korosztályomat, de lehetőség szerint a felnőtteket is érdeklik. A visszajelzések szerint ez sikerült is. A program ideje alatt rengeteget tanultam a szakemberektől. Igyekeztem megfogadni Zsámbóki Dóra, a Petőfi Népe szerkesztője tanácsait. Sok segítséget kaptam Torgyik Tamástól, a gimnázium tanárától, aki a kalocsai SÉTA csoport vezetője volt. Nagyon nagy elismerés és megerősítés az aranytoll-díj. De természetesen komoly kihívás is, hiszen a tavasszal folytatódó versengésben szintén szeretnék részt venni és jó témákat találni, olvasmányos, érdekes cikkeket írni.”- nyilatkozta Farkas Anna.

Rigó Dorottya az alábbiakban foglalta össze a versenyen szerzett élményeit:

„A versenyben magunk választhattuk ki a megírni kívánt témákat, kifejthettük véleményünket, így egy másik oldalunkat is megismerhették az újság, illetve a baon.hu olvasói. Nagyon élveztem a verseny időszakát, hiszen már a témák kitalálása is elég izgalmas és nehéz feladat volt.  Majd rengeteg új ismeretet szereztünk, amikor beleástuk magunkat egy-egy témába. Ezek után az írás már nem is tűnt annyira nehéznek.”

Az őszi forduló első három helyezett diákja a tanév befejezése után részt vehet a nyári Séta táborban. A pihenés mellett a média elismert képviselőitől is tanulhatunk majd.

A Séta program újabb versenyt rendez, ezúttal tavasszal, ahol még több diák mutathatja meg tehetségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek