Kezdőlap Közélet Békés Karácsonyi ételosztás a Sétáló utcában

Békés Karácsonyi ételosztás a Sétáló utcában

Dátum

2014 óta, Romsics István (Romesz) ötlete alapján és szervezésében minden Karácsonykor és Húsvétkor ételosztást tartott néhány önkormányzati képviselő és barátaik.

2018 novemberében, a Békés Kalocsáért Egyesület megalakuló sajtótájékoztatóján az egyesület elnöke, Réfy Vilmos bejelentette: az egyesület őrzi tovább ezt a nemes szokást. Egyik újságíró a Békések jelölőszervezet mivoltát firtatta. Az elnök nem zárta ki a választásokon való részvételt, de egyértelműen megfogalmazta fő célkitűzésünket: Közösséget építünk, ami összefogja a városért tenni akaró polgárokat és szervezeteket. Békés Kalocsát szeretnénk “teremteni”. Réfy Vilmos határozottan ragaszkodott a választások eredményétől független, hosszú távú tervekhez!

Az idő is kegyes volt

Az október tükrében az ételosztást új alapokra helyeztük. A tagság döntése szerint egy helyen, az egyesület tagjai által összeadott pénzből, saját magunk által főzött ételt osztunk. Mivel az előző évek támogatói közül többen érdeklődtek, az interneten a számlaszám megadásával lehetőséget biztosítottunk a tehermegosztásra. Örömmel tudatjuk, hogy rengeteg segítőkész ember figyeli híradásainkat, tevékenységünket. Többen pénzt utaltak, vagy hoztak, mások egyéb fölajánlást tettek.  Az előkészületi összejöveteleken a tagok lelkesen vállalták magukra a különféle feladatokat.

A szakadó eső ellenére december 21-én, szombaton 13:00 órától, két hatalmas bogrács babgulyás rotyogott a sétáló utcában. Szerencsénk volt, az eső 16:00 óra körül alábbhagyott. Az emberek jöttek!

Babgulyás, tea, forralt bor, kávé, kedves szavak és egy ajándék bögre! Mintegy 300 adag étel fogyott el, java része helyben fogyasztva.

Az egyesület tagságából 16-an szorgoskodtak a sátrak alatt. Többen megkérdezték: – De most miért, hisz vége a kampánynak?

 Egyik tagunk fölidézte a tavaly novemberi cinikus újságírói kérdést: – A választásra alakultak?

Összenevettünk, és a békésen beszélgető emberekre néztünk:

Közösséget építünk, mert Békés Kalocsát szeretnénk teremteni!

1 hozzászólás

  1. Mit lehet erről mondani? Találkoztunk pár száz kalocsaival, szereztünk nekik -és magunknak- pár jókedvű órát. Kiváló bemelegítés volt Karácsonyra. Köszönjük azoknak, akik eljöttek és azoknak is örülünk, akik figyelemmel kísérik a Békes Kalocsáért Egyesület közösségépítő igyekezetét!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

A legnépszerűbbek

Fátlanság

Fura szó, nem is gyakran használjuk, de ha mostanság végigmegyünk Kalocsa főutcáján, akkor érthetővé válik. Hogy a megszokott és szeretett régi fáink...

Bruck András: Két láng – Gondolatok az SZFE körül

Két láng ég ma Európában. Az egyik Belaruszban, a másik a budapesti Vas utcában. Mindkettő a szabadság lángja. Augusztus közepén, Budapesttől úgy...

A borsodi időközi választás tanulságai

Vasárnap időközi választást tartottak a borsodi 6. számú választókörzetben, mert nyáron elhunyt a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc. A választáson Koncz...