2023 szeptember 23. szombat
KezdőlapKözéletAntológia bemutató 2019

Antológia bemutató 2019

Irodalom – Képzőművészet – Kalocsa

2019. december 14-én délután három órakor felcsendült a zongoraszó a Kamarateremben, és kezdetét vette az idei antológia bemutató ünnepsége.

A terem szinte zsúfolásig megtelt a kalocsai kultúra iránt érdeklődő vendégekkel, akik szeretetteljes várakozással készültek, hogy kezükbe vehessék a KALOCSAI SZÓ ÉS KÉP 6. című kötetet.

Ahogy Csikós Marianna könyvtárigazgató a bevezetőjében elmondta, a hagyományokhoz híven a könyvtár ad otthont a rendezvénynek. 2012 óta rendszeresen a decemberi programok között szerepel az alkotókkal és szerkesztőkkel való találkozás, a kiadott művek részleteinek bemutatása, majd kötetlen beszélgetés a kalocsai művészek, rajongók társaságában.

Nagyon sok volt az érdeklődő

Az eseményen jelen volt Dr. Filvig Géza polgármester, aki szavaival köszöntötte az alkotókat, szerkesztőket és vendégeket, valamint örömét fejezte ki a már hagyománnyá váló könyv megjelenésének alkalmából.

Ezután Németh Sándor tanár úr fejezte ki köszönetét szerkesztőtársainak, akik felkutatták a szerzőket és elkészítették a több, mint kétszáz oldalas kiadványt.

A folytatásban a szereplők részleteket olvastak fel az alkotásokból, valamint a háttérben az alkotók fényképei és művei jelentek meg kivetítve, így nem csak az irodalom, hanem a képző- és iparművészet iránt rajongók is elégedettek lehettek.

A szereplők igazán kitettek magukért

A festményeket, szobrokat, műalkotásokat látva, és hallva a versek és prózák ízelítőit büszkeséget éreztem a kalocsai kultúra magas színvonalú művelése iránt. Jó látni, hogy szűk környezetünkben mennyi tehetséges alkotó él és dolgozik, elősegítve ezzel mindannyiunk lelki épülését az adventi időszakban. Munkájukhoz ezúton is további kitartást, szerencsét és jó egészséget kívánok.

Az KALOCSAI SZÓ ÉS KÉP 6. antológia remek karácsonyi ajándék lehet szeretteinknek. Információink szerint Kalocsán a Balaton Könyvesboltban kapható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek