2024 július 24. szerda
KezdőlapMixKarácsonyi "ének"

Karácsonyi “ének”

Itt élőként meguntam, hogy a nemtörődömség, a belenyugvás, és a magas fokú igénytelenség szinte állandó lakója lett a telepnek.

A városnak vannak kötelezettségei, melyek ugyan pénzbe kerülnek, de az itt élők fizetnek érte, hogy ne ússzanak a levélben, ne szipózzanak a gázcsapból, és a játszótéren ne csövesest játsszanak a gyermekek. Természetesen az itt élőknek is vannak feladataik! Nekik is ügyelni kell a környezetükre, az életterükre.

Jézuska!

Kérlek gyújtsd meg az értelem lángját az érintettek elméjében, és mutasd meg nekik, hogy a FIGYELEM menőbb, mint a trehányság!

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Teljes mértékben egyetértek. Igénytelen, nemtörődömség.
  Napra pontosan 2 hónapja történt a Képviselői választás, nyilván ebben a 60 napban az illetékes Képviselő Úr nem járt ebben a körzetben, mert nem történtek változások. ” nemtörődömség,,

  • 6300! Neve sincs hozzászólásából levonható a “tájékozatlanság”, vagy a rosszindulat. Két hónappal a választás után, hét héttel a megbízólevél átvételét követően vicces dolog elvárni egy képviselőtől, hogy évek óta felgyülemlett hiányosságokat megszüntessen, szóvá nem tett panaszokat orvosoljon egycsapásra. Az ottlakók segítsége nélkül a képviselőjük biztosan nem tudja kiszűrni a szemetelőket és a rongálókat, de a magukban, szónélkül dühöngőket sem. Úgy gondolom, hogy a képviselői beavatkozást számtalan, más állampolgári intézkedés kellene, hogy megelőzze. Közös képviselőt azért is alkalmaznak, hogy a közösséget képviselje nevükben eljárjon a házak és környezetük rendjének, tisztaságának, karbantartásának érdekében a feladatot el nem látó intézményeknél, szolgáltatóknál, vállakozásoknál, esetleg hatóságoknál, de ezt, az internet világában személyesen is megtehetik. elérhetőségeket, ügyintézőket a kalocsa.hu honlapon találnak Ha az ottlakók és közös képviselőik ezen az úton nem boldogulnak, akkor célszerű a körzet képviselőjének- és azon keresztül az önkormányzatnak a segítségét kérni. A képviselőjük számtalan önkormányzati feladata mellett biztos, hogy rendszeres látogatója a körzetének és nyilvánvaló, hogy megpróbál a szerzett tapasztalatok alapján önállóan is intézkedni, de ez a lakosság támogatása nélkül nem fog menni. Ősz van, végeredményben az összes közterületen van tennivaló, lesz még itt panaszáradat. Boldog Karácsonyt kívánok, így ismeretlenül!

 2. Tisztelt hozzászóló!
  Sajnálattal olvastam gondolatát, melyben gyermeki egyszerűséggel próbált rámutatni a probléma “forrására” …előhúzta a jól bevált , Király Róbert képviselő kártyát. Azért itt sokkal többről van ám szó!
  Ha figyelmesen megnézte az általam készített videot, és értelmezte volna Bari Károly versének szavait, valamint a mozgóképhez csatolt írást is sikerült volna teljes mértékben felfognia, akkor nem írt volna ilyen ostobaságot!
  Több mint 10 éve lakom ezen városrészen. Igazából nem történt semmi, érdemi fejlesztés ez idő alatt. (ok, a lakótelep “főútját” próbálták helyreállítani, ami kb még egy évet fog kibírni, majd szép lassan felemészti az időjárás) Ha itt lakna, értené, hogy miről beszélek. Köztudott, hogy a Paksi köz a város számára egy kieső, fekete vidék. A videos összeállításban arra próbáltam rámutatni, hogy az itt élőkkel igazából nem foglalkozik senki…még saját maguk sem!!!! Az utak állapota minősíthetetlen! (az évenként befizetett súlyadóból mondjuk lehetne fejleszteni)A gázcsatlakozók évek óta szabadon állnak, az “szereli meg” aki akarja! A közterületi részeken szökő években összesöprik ugyan a leveleket, de az elszállításukat már nem végzik el! A játszótéren több hónapja a homokban pihen egy kanapé matraca! És ráadásul egy LAKÓ-PIHENŐ övezetről van szó!!!!!!!!!!! Több mókust látok a lakótelepen, mint közterület felügyelőt! Néha kinézhetne ide is…
  Jöhet a kérdés…ha ennyire zavar, miért nem teszek ellne? Teszek! Készítettem egy videot. Írtam róla. A figyelmet felhívtam, s értesítettem az illetékes képviselőt. A fentebb leírt problémákat elsősorban a városnak kell megoldania! Vannak rá emberek, akiknek ez a feladatuk és még fizetést is kapnak érte! Adót fizetünk, amiből ez finanszírozva van! Tehát vannak felelősök, akiknek az a dolguk, hogy a város ezen része is megbecsülést, és törődést kapjon! Természetesen (ahogy a videoban is látható) vannak olyan problémák is ami nem a város, és nem a képviselő feladata. Az itt élőknek is tenniük kell. Nekik is vannak feladataik. De tudja tisztelt hozzászóló, ha nem úsznánk a levéltengerben, nem paráznánk attól, hogy egy bolond belepiszkál a nyitott gázállásba, és nem kellene kerülgeti az óriási pocsolyákat a saras utakon, akkor lehet , hogy a közösség is jobban odafigyelne a környezetére!

 3. Tisztelt 6300!
  már csak annak apropóján, hogy megszólítottak válaszolok, de mint érintett képviselő egyébként is kötelességem reagálni a körzetemben tapasztalt gondokra. Sajnálattal látom, hogy egy lakóközösség saját környezetét sem tartja tiszteletben és nem törődik annak állapotával. Mint képviselő sok minden feladatom és kötelességem, az első 2 hónapban bizottsági- és testületi ülések váltják egymást sorozatban, de ennek ellenére voltam már kinn többször (a kommentelővel pont nem találkoztam), mivel a csapadékvíz elvezetés folyamatos gondként jelentkezik a lakótelep egyes részein. Ezt már jeleztem az illetékeseknek és erre a hétre kaptam időpontot bejárásra a Műszaki Osztálytól, hogy a problémát a helyszínen is tudjuk ellenőrizni és megoldási javaslatokat tudjunk kidolgozni. Sajnos a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. feladata nem terjed ki lakossági illegális lom- és szemételtakarításra, ütemezett terv alapján végzik a zöldterületek karbantartását, parkgondozást, és a köz- és településtisztasági feladatokat, amikben a lakossági szemét ilyen módon közkinccsé tétele nincs benne. Ennek ellenére megpróbálok eljárni, hogy gondoskodjanak ennek eltakarításáról az ünnep előtt, de a cikk felhívása nagyon jól tükrözi, hogy itt emberi összefogásról és intelligenciáról van elsősorban szó, hogy közösen szépítsük, ápoljuk és tartsuk tisztán környezetünket.

Comments are closed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGNÉPSZERŰBBEK

Legfrissebb kommentek